De leukste activiteiten van kinderdagverblijf TintelTuin

Veiligheid + uitdaging = groei! TintelTuin biedt een veilige plek waar kinderen volop uitdagingen vinden en alle mogelijkheden krijgen om te groeien. Iedere dag is een avontuur bij kinderopvang TintelTuin, we laten de kinderen alles zien, horen, voelen, proeven en de wereld om hen heen ervaren.

 

Bij Tinteltuin is geen dag hetzelfde, er worden doormiddel van thema’s diverse activiteiten aangeboden. Naast onze thema activiteiten hebben we ook een aantal vaste dagactiviteiten op onze kinderopvang, zoals het voorlezen uit fantasierijke boeken, het zingen van verschillende liedjes en niet te vergeten… Buitenspelen! Onze activiteiten zijn zo ingericht dat jouw kind, op de vraag: ‘Hoe was het vandaag bij TintelTuin?’, met een big smile antwoordt: ‘Vet cool!’, ‘Geweldig!’ of ‘Gaaf!’. Ben jij nieuwsgierig geworden naar welke binnen- en  buitenactiviteiten wij nog meer bieden? Lees dan verder!

Geen activiteit is te gek bij TintelTuin

Bij TintelTuin staat het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen centraal. We bedenken samen met de kinderen coole, leuke, spannende, leerzame, creatieve en sportieve activiteiten. Op ons kinderdagverblijf spelen kinderen dagelijks buiten, ook wanneer het regent of het koud is. Buitenspelen is namelijk niet alleen heel leuk, maar bevordert ook de cognitieve ontwikkeling. Tijdens het buitenspelen kunnen kinderen alle energie kwijt door te rennen, roepen of heerlijke te ravotten. Veel van onze activiteiten worden als dit mogelijk is ook buiten georganiseerd, want bij TintelTuin weten we dat kinderen groeien door te knoeien. Bij het bedenken van de activiteiten hebben we oog voor alle kinderen, en zorgen we dat zowel de jongste als de oudste kinderen worden betrokken. Bij TintelTuin is alles mogelijk, zo bakken we regelmatig de lekkerste koekjes en lezen we verhalen voor uit spannende boekjes tijdens het voorleesuurtje. We bouwen de hoogste torens van blokken, en tekenen de mooiste kunstwerken. Niets is te gek bij kinderopvang TintelTuin!

Thema’s op het kinderdagverblijf

 

Tijdens het opzetten van de thema’s zorgen wij er altijd voor dat deze dichtbij de beleveniswereld van de kinderen staat. Zo werken we onder andere met thema’s als het jaargetij, verkeer, feestdagen, natuur, dieren en nog veel meer. Door het voorlezen van verschillende verhaaltjes, het maken van knutselwerkjes en het zingen van liedjes komen de kinderen steeds meer te weten over dit thema. Het leukste zijn natuurlijk de thema uitstapjes waar elk thema aan gekoppeld is. Zo trekken wij bij het thema natuur, onze jas aan en gaan op ontdekkingstocht door het bos opzoek naar de mooiste bladeren. Is het thema dieren aan de beurt dan kan een uitstapje naar de kinderboerderij natuurlijk niet ontbreken. Op de boerderij kunnen de kinderen knuffelen met de pasgeboren lammetjes en op zoek gaan naar eitjes in het kippenhok. Na te hebben geknuffeld met alle beestjes, gaan we langs bij het groentetuintje. Daar helpen we de boer met het verzorgen van de plantjes en leren we de kinderen over hoe sla, boontjes of spinazie groeien. Elke thema is een nieuwe belevenis, en in de omgeving van onze TintelTuin locaties is er zoveel gaafs te zien en te leren! Zo gaan we op pad naar de stad, het park of het strand. Maar we gaan natuurlijk niet zomaar ergens kijken, we maken er altijd een uitdagend uitstapje van. Zoekend, pratend en speurend beleven we de meest leerzame activiteiten. De kinderen nemen na zo’n dag een schat aan informatie mee naar huis. Jouw kind zal na het uitstapje dan ook vol van verhalen en weetjes thuiskomen.

Benieuwd naar wat jouw kleintje gaat ontdekken? Vraag vandaag nog een rondleiding aan!

 rondleiding aanvragen

Samen spelenderwijs leren

Er zijn verschillende opvangvormen per locatie, zoals exclusieve babygroepen, peutergroepen van 1-3 jaar, peutergroepen van 2-4 jaar en verticale groepen van 0-4 jaar. De activiteiten die worden ondernomen zullen per groep verschillen. Voor iedere leeftijd hebben we diverse activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling en interesses van de kinderen. Er wordt veel aandacht besteed aan taalontwikkeling, motoriek, sociale relaties en creativiteit om zo de kinderen te stimuleren.  Dit doen we spelenderwijs door o.a. spelletjes over kleuren, vormen, tellen en sorteren, maar ook door kralen te rijgen of grove motoriek spelletjes aan te bieden. Ons uitgangspunt is dat wij de kinderen niet alleen iets willen leren,  maar dat zij vooral plezier beleven op ons kinderdagverblijf.

TintelTuin biedt uitdagende activiteiten aan!

 

Wij begrijpen dat kinderen vanaf 2 jaar vaak toe zijn aan meer uitdaging in hun activiteiten. Ze spelen vaker met “grote-mensen-spullen” en acteren het echte leven na. Daarnaast kunnen ze zich steeds beter verplaatsen in de verschillende thema’s. De peuters zingen uit volle borst mee en weten precies hoe het verhaal in het boek zal gaan aflopen. Ze zijn vaak de hele dag in beweging met hun vriendjes. In al onze avonturen geven wij kinderen de ruimte om te leren door te spelen. Door allerlei coole activiteiten worden de kinderen gestimuleerd om hun creativiteit kwijt te kunnen in muziek, dans, tekenen of knutselen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo maken zij tijdens onze muzieklessen kennis met allerlei vormen van muziek en beweging. Door gek te dansen, zingen en te bewegen, hebben de kinderen de grootste lol. En tijdens ons knutselmomentje dagen wij de kinderen uit om nieuwe dingen te ontdekken. Want misschien schuilt er wel een getalenteerde kunstenaar in jouw kind!

 Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

 

Voor ons is het belangrijk dat kinderen zich vrij voelen en zelfvertrouwen krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit is een belangrijk proces in de vervolg stap naar het basisonderwijs. Om daar extra ondersteuning in te bieden heeft TintelTuin op verschillende kinderdagverblijven Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit VVE programma is speciaal opgericht om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool. Op deze manier kunnen eventuele achterstanden bij jonge kinderen worden voorkomen. Onze pedagogische medewerkers stimuleren de kinderen, doormiddel van een breed aanbod aan verschillende activiteiten, die ook nog eens aansluiten op de onderwijsbehoefte. Er worden verschillende zoekspelletjes en speurtochten georganiseerd, om kinderen kennis te laten maken met bijvoorbeeld het alfabet. Om te bepalen waar het kind behoefte aan heeft, volgen wij de kinderen met behulp van kindvolgsysteem (KIJK!). Zo kunnen wij precies het niveau van het kind bepalen, zodat zij zich naar eigen behoefte en in eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Bij TintelTuin verveelt jouw kind zich nooit!

 

Meer informatie over de activiteiten die wij op onze kinderopvang aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op. Zelf liever een kijkje nemen bij de activiteiten op ons kinderdagverblijf? Dan nodigen wij je graag uit voor een rondleiding op onze locaties!

 

 Neem contact op Rondleiding aanvragen