BSO activiteiten TintelTuin; de keuze is reuze!

 

Op alle buitenschoolse opvang locaties geven wij de kinderen de ruimte om mee te beslissen in de activiteiten. Door hen zoveel mogelijk vrijheid te geven, creëren we een zo’n vertrouwd mogelijke basis. Waar het ene kind dansend in onze danshoek staat, kan het andere kind stoer bezig zijn met het timmeren aan onze timmertafels. Het belangrijkste vinden wij dat ieder kind een ‘thuiskomplek’ ervaart, waar zij zich prettig voelen om te vertellen over hun dag. Of gewoon gezellig willen kletsen en spelen met andere kinderen. Samen met de andere kinderen beleeft jouw kind, elke dag een avontuur bij TintelTuin.

Dit doet jouw kind op de BSO

Kinderen hebben na een dag hard leren en concentreren op school, behoefte om even lekker te ontspannen of met vriendjes te spelen. Dat kan bij onze BSO, zo is elke ruimte ingericht met een hoekje waar zij zich volledig kunnen ontspannen. Ze kunnen daar ‘chillen’ of zich even terugtrekken om een boek te lezen. Uiteraard stimuleren wij de kinderen om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten. Zo beschikken wij over een atelier, om heerlijk te knutselen of tekenen. Hebben de kinderen meer zin in een verkleedfeestje, dan kunnen zij zich uitleven in onze verkleedhoek. In deze tijd kan een mediahoek natuurlijk ook niet ontbreken, hier kunnen de kinderen alleen of samen computerspelletjes spelen, huiswerk maken of een film kijken. Naast de activiteiten in onze groepsruimtes, maken we ook graag uitstapjes naar bijvoorbeeld het bos of de schaatsbaan en doen we experimentjes in een heus laboratorium. Bij onze BSO is het in ieder geval nooit saai!

    

Beleef vandaag nog, de meest uitdagende activiteiten!

Bij TintelTuin zijn we elke dag bezig om nieuwe activiteiten te bedenken, om zo voor ieder kind een aansluitend activiteitenprogramma neer te zetten. We begrijpen dat kinderen uit groep 7 of 8 soms meer behoefte hebben aan andere uitdagingen, of juist extra ruimte nodig hebben om aan hun huiswerk te zitten. Wij denken graag mee en gaan samen op zoek naar uitdagende activiteiten, om zo voor ieder kind een fijne plek te creëren.

Willen de kinderen in de zomervakantie bivakkeren in een caravan op het schoolplein, dan regelen wij dat. Of zijn de kinderen gefascineerd door alles waar zwaailichten en sirenes op zitten, dan zorgen wij dat we een keertje mogen kijken in een echte brandweerwagen, politie auto of ambulance. Het is dan ook prachtig om te horen van ouders dat hun kinderen na de BSO thuiskomen, en stralend vertellen over alle belevenissen van hun dag. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen!

Thema activiteiten van TintelTuin

Ieder seizoen en tijdens verschillende feestdagen, bedenken we aansluitende thema activiteiten. De activiteiten worden zowel binnen als buiten uitgevoerd. Door het werken met thema’s is elk seizoen weer anders. Twee vaste onderdelen die altijd terugkeren zijn buitenspelen en sporten. Want wij trekken graag onze jas aan om op avontuur te gaan. Het maakt ons daarom niets uit of het nu winter, herfst, lente of zomer is. Buitenspelen en sporten is niet alleen heel leuk, maar draagt ook positief bij aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen. TintelTuin stimuleert kinderen door nieuwe sporten te proberen en ze uit te blijven dagen. Zo speelt onze BSO een belangrijke rol in de persoonlijke groei van kinderen. Hieronder hebben wij twee thema activiteiten op onze BSO voor jullie uitgelicht:

De leukste Herfstactiviteiten

Het is regenachtig, de bladeren vallen van de bomen en iedereen wil warm binnen blijven. Toch is dit juist het moment om de natuur in de gaan! De natuur laat zich van zijn mooiste kant zien. In plaats van binnen te gaan gamen, trekken wij onze jas aan en gaan we het bos in. Daar organiseren we voor iedere leeftijd passende activiteiten. Zo gaan we met de kleintjes op zoek naar de mooiste herfstbladeren. Hoe meer, hoe beter! Deze verzamelen we bijvoorbeeld op een groot doek, waarna we binnen aan de slag gaan om de mooiste kunstwerken te creëren. Met de oudere kinderen, doen we bijvoorbeeld een heuse speurtocht. We gaan op zoek naar de oudste bomen uit het bos, en leren de kinderen op spelende wijze meer over de natuur.

Winterse activiteiten kalender

Het herfst en winterseizoen zit bomvol feestdagen; Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. In november en december vinden wij het heerlijk om de verschillende feesten samen te vieren met bijpassende activiteiten. We houden op de locatie een Sint Maarten optocht met onze lampions en lichtjes en zingen daarbij. Op de buitenschoolse opvang organiseren we verschillende Halloween activiteiten, zoals het uithollen van pompoenen en het aankleden van de ruimtes met echte Halloween griezelspullen. Ook rondom Sinterklaas maken de kinderen de leukste dingen mee, waarbij de

Pietengym niet mag ontbreken. En tot slot, de Kerstdagen! De ruimtes worden hiervoor sfeervol ingericht en hier hoort natuurlijk ook een smaakvolle kerstlunch bij. Die kan ook gemaakt worden door de kinderen zelf!

Op een buitenschoolse locatie van TintelTuin is er dus altijd wat te beleven!
Ben je nieuwsgierig geworden naar welke activiteiten wij nog meer te bieden hebben? 
Vraag vandaag nog een rondleiding aan!

Plan een rondleiding

Bekijk onze BSO locaties