Kinderdagverblijf De Banne in Amsterdam-Noord

Kinderopvang de Banne in het kort: 

  1. Een kinderdagverblijf in Amsterdam Noord dat voelt als een fijn huis met een hele grote achtertuin.
  2. Lekker buiten spelen in onze groene tuin met verstopplekken gemaakt van bamboe, een fiets parcours, heuveltjes en speeltoestellen.
  3. Een grote hal voor peutergym met hoepels, klimkussens, glijbanen, evenwichtsbalk, parcours en zandwatertafel om een beweegparcours uit te zetten.
  4. Een atelier om de mooiste creaties te maken.
  5. Dansworkshop voor peuters.
  6. Activiteiten gericht zich op de brede ontwikkeling van kinderen. Voor de hele groep maar ook individueel afgestemd op het kind.

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Banne (KDV)

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Anne, meer dan 14 jaar ervaring

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en dat er ruimte is om je vrolijk, verdrietig of boos te voelen. Dit zijn we allemaal wel eens! Ik hou van structuur en regelmaat omdat ik merk dat kinderen hier baat bij hebben. Maar er is ook tijd om een keer alles los te laten en iets te doen wat we normaal niet doen, even lekker gek doen! Kinderen zien mij als enthousiaste, leuke en lieve pedagogisch medewerker die van knuffelen houdt.

Tinteltuin medewerkers

Saskia, meer dan 20 jaar ervaring

Al heel jong wist ik het zeker: ‘ik ga met kinderen werken’. En nu ben ik 48 en weet ik dit nog steeds elke dag heel zeker. . Want elke werkdag is hard werken maar ik doe het met zoveel liefde, plezier en voldoening. Dat is wat ik wil. De kinderen maken je dag geweldig met hun verhalen, liefde, knutsels, vragen en de dag heeft altijd verassingen waardoor het nooit saai is. Ik ben een rustige pedagogisch medewerker maar ik maak voor grapjes en lachen met de peuters altijd tijd.

Onze werkwijze

Activiteiten voor kinderen:

Dagelijks organiseren wij leuke en uitdagende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de kinderen en ze helpen zich verder te ontwikkelen. Met beweegkriebels, bijvoorbeeld, dagen wij  de kinderen uit om te bewegen en te spelen met verschillende materialen waardoor ze  spelenderwijs een heleboel leren. In onze mooie beweegkriebel kast... Lees meer

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen, specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar De Banne en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op KDV De Banne.

Speciale voorzieningen

VVE

X

Op deze locatie wordt gewerkt met een VVE-programma, bijvoorbeeld Kaleidoscoop, Piramide, Puk en Ko of Startblokken. Een VVE-programma is erop gericht onderwijsachterstanden bij jonge kinderen (vanaf circa 2,5 jaar) te voorkomen en waar nodig te bestrijden, door kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool. Er is veel aandacht voor zowel taalontwikkeling, motoriek, als sociale relaties en creativiteit. 
Het belangrijkste kenmerk is dat kinderen spelenderwijs leren doordat ze zelf actief betrokken zijn bij hun omgeving. Dit komt tot uiting in de inrichting van de ruimte, het dagschema, het activiteitenaanbod en de gehele werkwijze binnen het kinderdagverblijf. Wekelijks krijgen de kinderen een beredeneerd aanbod van diverse activiteiten, waardoor ze zich naar eigen behoefte en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Om dit te bepalen volgen we de kinderen met behulp van het kindvolgsysteem KIJK!, waarmee ook de doorgaande lijn met het basisonderwijs is geborgd. Op deze manier dragen we er zorg voor dat de kinderen een verrijkt aanbod krijgen en worden voorbereid op de overgang naar de basisschool.
Voor de ouders van de peutergroepen is er informatie die aansluit bij het aanbod op het kinderdagverblijf of de voorschool, zodat de kinderen ook thuis in hun ontwikkeling kunnen worden gestimuleerd. 

Vroeg- en Voorschoolse educatie locatie (VVE)
Klik voor info

Kinderdagverblijf De Banne in Amsterdam-Noord

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Spyridon Louisweg 12
1034WR Amsterdam

088-0780310

LRKP:
457474993

Openingstijden:
van 07:15 tot 18:15

Locatiemanager:
Adelinde Basjes

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze