Home > Locaties > De Bonkelaar (voorschool)

Welkom bij voorschool De Bonkelaar in Amsterdam - Noord

De Bonkelaar is een voorschool, gevestigd in basisschool de Bonkelaar. Op de voorschool vangen wij kinderen op in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De voorschool heeft een intensieve samenwerking met de basisschool. Het is gelegen in de bruisende Molenwijk van Amsterdam Noord. De groep is heel erg ruim en licht en de kinderen kunnen zich in de verschillende hoeken spelenderwijs ontwikkelen. De voorschool heeft een eigen aangrenzende buitenruimte die wij delen met de basisschool.

De voorschool is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 - 12.45 uur. Tijdens schoolvakanties is de voorschool gesloten.

Activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen de mogelijkheid krijgen om alles om zich heen op een veilige manier te ontdekken. Op de voorschool wordt gewerkt met het VVE programma Kaleidoscoop. Met dit programma leren de kinderen spelenderwijs. We helpen kinderen telkens een stapje verder, spelenderwijs en op hun je eigen tempo.
Op de voorschool werken wij met thema's, deze sluiten aan bij de thema’s op school. Een bepaald thema staat centraal in de groep en wordt uitgewerkt aan de hand van verschillende activiteiten, die passen bij de belevingswereld van het kind. Wij letten daarbij op het stimuleren van de ontwikkeling. Door op deze manier te werken, hebben wij veel inzicht in de mogelijkheden van kinderen en kunnen wij de kinderen helpen op de vlakken waar zij extra aandacht nodig hebben. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze voorschool? Bel naar De Bonkelaar en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een (tijdens corona maatregelen een digitale) rondleiding. Graag tot ziens op voorschool De Bonkelaar!

 

 

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Adres:
Molenwijk 3
1035 EE Amsterdam

088 - 0780326

LRKP:
289164291

Locatiemanager:
Maureen Matser
De Bonkelaar (voorschool) Manager afbeelding

Gekoppelde scholen

De Bonkelaar

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze