> > De Draaimolen (BSO)

Welkom bij BSO De Draaimolen in Amsterdam - Noord

Buitenschoolse opvang De Draaimolen ligt tussen de scholen (Krijtmolen en Bonkelaar) aan een ruim speelplein in de Molenwijk te Amsterdam-Noord. De Draaimolen is een kindercentrum Dit betekent dat er in één gebouw een kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) en een buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar) zijn gevestigd.

Tijdens schoolvrije dagen is de BSO geopend van 8.30-18.30 uur. Deze locatie biedt geen vakantieopvang. Wij verwijzen u hiervoor naar, het vlakbij gelegen, BSO Het Twiske, Nathan F. Israelweg 3 in Amsterdam. Het vakantieprogramma is te vinden op de locatiepagina van BSO Het Twiske, door te klikken op de groene activiteitenbutton

Activiteiten 

BSO De Draaimolen heeft verschillende ruimtes zoals een theater, een bouwhoek, een plek waar er gegamed kan worden, een leeshoek enz. Ook hebben we op de begane grond een ruime keuken waar we met een groepje kinderen kookactiviteiten kunnen doen. Op de 1e verdieping van het kindercentrum biedt BSO De Draaimolen een huiselijke sfeer met verschillende hoeken en activiteiten waaraan de kinderen mee kunnen doen, op de begane grond kunnen de jongste kinderen van de BSO ook gebruik maken van een speelruimte met een aangrenzende en omheinde speelplaats. De andere buitenruimte is de grote speelplaats voor de deur (die helemaal wordt vernieuwd in 2018).

Iedere dag wordt er een activiteit aangeboden waar de kinderen op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Op de BSO sluiten wij zoveel mogelijk aan bij de thema’s die er ook zijn op het kinderdagverblijf, aangepast aan de doelgroep van de BSO. Onze activiteiten stemmen wij zoveel mogelijk af op het thema. Een aantal keer per jaar bieden wij ook workshops aan van een paar weken waar de kinderen zich voor kunnen inschrijven.

Iedere maand vieren wij de jarigen van die maand en de jarige kinderen maken dan gezamenlijk een traktatie voor de andere kinderen.  

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar De Draaimolen en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op KDV De Draaimolen!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Molenwijk 3A
1035 EE Amsterdam

088-0780340

LRKP:
631977089

Locatiemanager:
Maureen Matser
De Draaimolen (BSO) Manager afbeelding

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De Bonkelaar
De Krijtmolen
De Poolster
De Satelliet
De Zeppelin

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK