Kinderdagverblijf De Golfbreker in Koog aan de Zaan

Kinderopvang De Golfbreker in het kort:

  1. Een ruim en lichte kinderdagverblijf in Koog aan de Zaan
  2. Een prachtige buitenruimte met een zandbak, buitenkeuken, fietsparcours, glijbaan én een schommel.
  3. Leuke buitenactiviteiten voor kinderen in ons groene tuin waarbij natuurbeleving centraal staat.
  4. Mogelijkheid voor baby’s (0-1 jaar) om in de buitenlucht te slapen met alle gezondheidsvoordelen ervan.
  5. Veel aandacht voor de ontwikkeling van de peuters: gericht bezig zijn met het opbouwen van concentratie, zelfstandigheid, muziek en taal voor een goede aansluiting met het onderwijs
  6. Nauwe samenwerking met het onderwijs: gezamenlijke activiteiten om de doorstroom van opvang naar onderwijs te makkelijker te maken.
  7. Een kinderkapper, waarmee we jullie kunnen ontzorgen.

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Golfbreker (KDV)

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Roos

Aan de kinderen heb ik gevraagd: “Wat vind je van juf Roos?” Daarop antwoordden zij: ”Je bent lief en je kan goed voorlezen”. Een kindje van 2 jaar antwoordde op de vraag: “Ben ik grappig?”, heel stellig “nee” met een lach. Dit soort gesprekjes maken mijn werk ontzettend leuk. Daarnaast vind ik het geweldig om de kinderen te zien opgroeien en ontwikkelen, wetende dat ik daaraan heb bijgedragen. Wanneer een kindje behoefte heeft aan rust, bied ik dat aan. Maar ik kan ook lekker gek doen. Ik zit vaak laag bij de grond, waardoor ik beschikbaar ben voor de kinderen en ze altijd naar me toe kunnen komen. Stap voor stap ontdekken we samen de wereld en voel ik me soms weer een kind!

Tinteltuin medewerkers

Ilse, meer dan 10 jaar ervaring

Voor mij is het belangrijk dat elk kind gezien wordt en dat ze zich vertrouwd en op hun gemak bij mij voelen, om van daaruit de wereld te ontdekken. Ik kan enorm genieten van het plezier maken met elkaar, voorlezen, nieuwe ervaringen beleven en samen liedjes zingen. Vaak zingen we dan heel hard, met gekke geluiden en gebaren of een gek dansje. Ook samen met de kinderen gesprekken voeren over alledaagse dingen. Hier komen vaak de leukste uitspraken uit. Impulsief roepen: ”Wat gaan we vandaag eens doen?” En het dan samen tot een leuk plan komen. Ik hoor vaak terug van ouders en de kinderen dat ik grappig/gek, maar ook heel lief ben. Kinderen spreken vaak de waarheid, dus dat geloof ik dan ook zonder enige twijfel!

Tinteltuin medewerkers

Kimberley

Mijn motto is: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”. Het mooiste binnen TintelTuin vind ik eigenlijk dat je nooit uitgeleerd bent, ook niet als je al jaren ervaring hebt. Ik werk nu al een geruime tijd op de babygroep waar heel mijn hart en liefde ligt. Wat deze groep zo bijzonder maakt is dat alles wordt afgestemd op het individu, wij volgen baby’s naar hun behoeftes. Al het meubilair is laag ingedeeld zodat wij altijd dicht bij de baby zijn. Ik vind het bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan het belangrijkste moment van je leven waar je veiligheid zoekt, je leert hechten en de wereld ontdekt stap voor stap. Elke dag opnieuw is bijzonder om mee te mogen maken.

Onze werkwijze

Activiteiten voor kinderen

Dagelijks organiseren wij leuke en uitdagende activiteiten, die aansluiten bij de interesse van de kinderen. Tegelijkertijd dagen we ze uit om hun mogelijkheden te leren kennen en hun grenzen te verleggen. Kinderen krijgen de mogelijkheid om spelenderwijs alle competenties te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen veel gegiecheld en geleerd tijdens de... Lees meer Bekijk de activiteiten

Pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Speciale voorzieningen

Babyopvang

X

Pedagogisch medewerkers van TintelTuin volgen baby's helemaal in hun eigen speel-, slaap- en voedingsritme. Ze zijn in de buurt en beschikbaar en knuffelen veel! De inrichting van de groep is helemaal aangepast aan de ontwikkelbehoeftes van baby's.

Baby opvang
Klik voor info

Boekstart

X

Deze locatie werkt met BoekStart. Dit is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Boekstart
Klik voor info

IKC

X

Deze locatie is zich samen met de basisschool aan het ontwikkelen om een IKC te vormen. In een IKC wordt er geen onderscheid gemaakt tussen peuterspelen en het kinderdagverblijf en ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang liggen in elkaars verlengde. Kinderen ervaren eenzelfde pedagogisch klimaat gedurende de hele dag, krijgen begeleiding van één team, dat zowel de talenten als de zorgen over de kinderen met elkaar deelt. Onderwerpen die op school worden behandeld, worden uitgebouwd en versterkt in de buitenschoolse opvang en andersom. Kinderen leren spelenderwijs. TintelTuin werkt samen met de schoolbesturen Agora (in Zaanstad) en AMOS en IN-Noord (in Amsterdam-Noord). 

Integraal Kind Centrum (IKC)
Klik voor info

Kapper

X

Bij deze locatie komt er een kinderkapper op locatie en kan w kind tijdens de opvang geknipt worden. Kinderen krijgen een positieve kapper-beleving en ouders worden ontzorgd. Ouders betalen hiervoor rechtstreeks aan de kapper.

Opvang met een kinderkapper
Klik voor info

Pedagogisch Actief

X

Op deze locatie wordt gewerkt met de door TintelTuin ontwikkelde pedagogische methode: Pedagogisch Actief! Deze beschrijft concreet de pedagogische acties van onze medewerkers op de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Wat doe je, en hoe doe je het? Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd als ze door alle medewerkers hetzelfde tegemoet worden getreden en uitgedaagd om te groeien in alle opzichten.

Pedagogisch actief locatie
Klik voor info

Kinderdagverblijf De Golfbreker in Koog aan de Zaan

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Elzeboom 52
1541 RR Koog aan de Zaan

088-0780360

LRKP:
299160786

Openingstijden:
07:15 tot 18:15

Locatiemanager:
Sandra Dusseldorp

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze