Home > Locaties > De Grote Grutto (BSO)

Welkom bij BSO De Grote Grutto in Ilpendam

Buitenschoolse opvang De Grote Grutto ligt in het landelijk gelegen dorp Ilpendam. De locatie ligt in de dorpskern en is gevestigd in een modern gebouw samen met de Van Randwijkschool, basisschool Sebastianus, bibliotheek en de peuterspelenlocatie. De locatie is goed te bereiken vanuit de wijken de Gors en Weidevenne in Purmerend en de N247 richting Amsterdam

Wij maken gebruik van het peuterspeelzaallokaal en het klaslokaal van groep 1 en 2 van de basisschool Sebastianus. De glazen tussenwanden van de groepsruimten kunnen helemaal opengeschoven worden zodat er een grote speelruimte ontstaat. In de ruimten bevinden zich een poppen-, bouw- en een leeshoek. Daarnaast maken wij gebruik van een ruim klaslokaal van de basisschool op de eerste verdieping. In dit lokaal zijn diverse leuke en uitdagende speelhoeken, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Zo is er een mooie zithoek waar de kinderen kunnen bijkomen na een drukke schooldag, een laboratorium waar kinderen proefjes kunnen doen en een uitdagende computerhoek. Daarnaast hebben wij een atelier met een timmertafel en een verrijdbare kookhoek. Beneden kunnen alle kinderen hun energie kwijt in de uitdagende speelhal. Tevens maken wij op maandagmiddag gebruik van de grote gymzaal, waar wij sport en spel activiteiten organiseren. Wij spelen vaak buiten op het grote omheinde speelterrein of op het dakterras waar een tafeltennistafel staat. 

Activiteiten

Tijdens zowel de school- als de vakantieweken begeleidt het enthousiaste en betrokken team de kinderen met uitdagende activiteiten, zoals: waterdiertjes vangen in de sloten van het weiland, schilderen als Piet Mondriaan of wij knutselen prachtige creaties op onze timmertafel. Daarnaast ontwikkelen kinderen hun eigen theater optreden én koken wij regelmatig de sterren van de hemel. We proberen kinderen bij elkaar te betrekken, zo ‘helpen’ regelmatig BSO kinderen op het KDV mee en kinderen van KDV spelen regelmatig op BSO.
Kortom… op De Grote Grutto valt veel plezier te beleven!  

Samenwerking met de basisschool

BSO De Grote Grutto werkt nauw samen met het kinderdagverblijf, de peuterspeelgroep en de basisscholen. Als kinderopvang brengen we samenhang in de overgangsmomenten, en bieden we een heldere informatieoverdracht van BSO naar de basisschool. Om een prettige overgang te creëren van kinderopvang naar de basisschool, werken wij samen aan de afstemming van opvoedingsdoelen en het pedagogisch klimaat. Hierdoor hebben kinderen herkenningspunten en een basis die ze een veilig en vertrouwd gevoel geeft.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bel naar De Grote Grutto en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding.
Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan heeft de Gemeente Waterland ook een subsidiemogelijkheid: https://www.waterland.nl/product/tegemoetkoming-kinderopvangpeuteropvang-gemeente-waterland.

Graag tot ziens op BSO De Grote Grutto!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Gruttostraat 7
1452 XH Ilpendam

088-0780370

LRKP:
919958655

Locatiemanager:
Jolanda Beffers
De Grote Grutto (BSO) Manager afbeelding

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De St. Sebastianusschool
De van Randwijkschool

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK