Home > Locaties > De Grote Grutto (KDV)

Welkom bij kinderdagverblijf De Grote Grutto in Ilpendam

Kinderdagverblijf De Grote Grutto ligt in het landelijk gelegen dorp Ilpendam. De locatie ligt in de dorpskern en is gevestigd in een modern gebouw, samen met de Van Randwijkschool, basisschool Sebastianus, bibliotheek, peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang. De locatie is goed te bereiken vanuit de wijken de Gors en Weidevenne in Purmerend en de N247 richting Amsterdam en Volendam.
Het kinderdagverblijf is gevestigd op de begane grond in  Brede School de Grote Grutto en heeft naast twee modern ingerichte, lichte groepsruimten een gezamenlijke speelhal met onder andere een lees-, een knutsel- en een schilderhoek. De groepen zijn ingericht met leuke en uitdagende speelhoeken, zoals een baby-, huis- en bouwhoek. Hier kunnen kinderen naar hartenlust spelen en ontdekken. Onze buitenruimte is ruim opgezet, omheind en voorzien van leuke en uitdagende speel- en beweegmogelijkheden, zoals een grote zandbak, fietsparcours en een overdekte en omheinde babypatio.

Activiteiten

Op de groepen wordt gewerkt volgens een vast dagritme waardoor er zoveel mogelijk structuur wordt aangebracht in de dag. Baby’s hebben veelal hun eigen ritme dat wij zoveel als mogelijk volgen. Voor alle leeftijden worden er dagelijks activiteiten aangeboden om verschillende competenties te ontwikkelen, zoals bewegingsactiviteiten, interactief voorlezen, zingen, knutselen en kringactiviteiten en kringgesprekken. Naast de gezamenlijke activiteiten is er ook nog voldoende ruimte voor de individuele behoefte en wensen van het kind.

Samenwerking binnen het kindcentrum

Kinderdagverblijf De Grote Grutto werkt nauw samen met het peuterspelen, buitenschoolse opvang en de basisscholen. Daarnaast is er sprake van een warme overdracht voor de kinderen die doorstromen naar basisschool. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.
Daarnaast vieren wij feesten, zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen samen met de scholen en de kinderen van het peuterspelen.
Er vinden ook regelmatig groepsoverstijgende activiteiten plaats zoals een bezoek aan de lammetjes, naar de speeltuin, een high tea voor opa’s en oma’s, lunchen op de peuterspeelzaal en voorleesmomenten in de bibliotheek. We proberen kinderen bij elkaar te betrekken, zo ‘helpen’ regelmatig BSO kinderen op KDV mee en kinderen van KDV wennen regelmatig op de BSO.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar De Grote Grutto en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan heeft de Gemeente Waterland ook een subsidiemogelijkheid: https://www.waterland.nl/product/tegemoetkoming-kinderopvangpeuteropvang-gemeente-waterland.
Graag tot ziens op KDV De Grote Grutto!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Gruttostraat 7
1452 XH Ilpendam

088-0780370

LRKP:
152413972

Locatiemanager:
Jolanda Beffers
De Grote Grutto (KDV) Manager afbeelding

Openingstijden:
07:30 tot 18:30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK