BSO De Klim-op in Purmerend

BSO De Klim-op in het kort:

  1. De leukste buitenschoolse opvang in Purmerend. 
  2. Motto van BSO De Klim-op in Purmerend: “naar elkaar omkijken”. 
  3. Elke dag starten met een complimentenrondje en vragen als ’Waar ben jij trots op?’ 
  4. Veel buitenactiviteiten voor kinderen zoals schommels, skeelers, skateboard, loopklossen, springtouw, jeu de boules, tafeltennis, reuze domino, bowlen en zandbak. 
  5. Lekker creatief rollenspelen met verkleedkast, poppen, keukentje, wasrekje en strijkplankje, kassa, garage met auto’s; ook vliegtuigen en vrachtwagens, dinosauriërs, knikkerbaan en ander constructiemateriaal zorgen voor uren speelplezier. 
  6. De handgemaakte (tipi)tent waarin je kunt chillen en samen met een boek even helemaal tot rust kunt komen. 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Klim-op (BSO)

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Ashley

Ik vind het leuk de kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en ze zien groeien op hun eigen manier. Het enthousiasme van de kinderen geeft mij energie om samen allerlei leuke dingen te doen! Spelletjes, strijkkralen, dansen etc. Ook het werken met mijn collega's is elke dag weer een feestje!

Tinteltuin medewerkers

Marcha

Er voor de kinderen zijn en ze een veilige haven bieden dat is mijn prioriteit nummer 1. Ik hecht veel waarde aan de gesprekjes die we hebben tijdens het fruit eten of het doen van een spelletje/knutsel. De kinderen geef ik graag de vrijheid om zelf te ontdekken en te ondervinden. Gaat het niet helemaal goed? Dan zoeken we samen naar een oplossing en proberen we het de volgende keer anders. Kinderen groeien zichtbaar van het zelf doen.

Tinteltuin medewerkers

Carola, meer dan 10 jaar ervaring

Ik geniet elke dag van het werken met de kinderen. Lekker gek doen met ze,  samen knutselen of een spelletje spelen. Maar ook de 1 op 1 momenten en even de bevestiging aan een kind geven door oogcontact, zijn voor mij van waarde. Ik leer ook veel van de kinderen. Geweldig om de wereld vanuit hun ogen te zien, de ideeën waarmee ze komen, vragen die ze stellen en de interessante onderwerpen die er spelen. 

Onze werkwijze

Activiteiten voor kinderen

Op BSO De-Klimop bedenken we samen met de kinderen nieuwe thema’s en daarbij passende activiteiten. Zo hebben we een keer, bij het thema ontdekken en proberen, een waterzuiveringssysteem gemaakt van een lege frisdrankfles, watten en zand. Dit vonden de kinderen heel interessant en daarna hebben zij het er nog lang over... Lees meer Bekijk de activiteiten

Pedagogische werkwijze 

Kinderen komen naar de BSO na een intensieve schooldag. Ze hebben zich moeten houden aan de structuur van de klas en zich moeten concentreren op de lesstof. Op de BSO willen we kinderen de kans geven om na schooltijd ook echt vrij te zijn en deel te nemen aan leuke activiteiten zonder al te veel knellende regels. We proberen steeds een evenwicht te zoeken tussen voldoende structuur en duidelijkheid om (emotionele) veiligheid te kunnen waarborgen en voldoende vrijheid voor de kinderen om zich prettig te voelen op de BSO. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze  wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Speciale voorzieningen

Flexibel

X

Op deze locatie is een flexibele vorm van kinderopvang mogelijk.
- Opvang volgens een wisselend rooster (bijv. de ene week 2 dagen en de andere week 3); zowel op het kinderdagverblijf als op de BSO.
- Vakantieopvang op de BSO kan ook flexibel afgenomen worden: aan het begin van het jaar bepalen ouders hoeveel vakantiedagen er in totaal nodig zijn. Deze kunnen telkens een maand voor de betreffende vakantie aan ons worden doorgeven.

Flexibele opvang locatie
Klik voor info

Pedagogisch Actief

X

Op deze locatie wordt gewerkt met de door TintelTuin ontwikkelde pedagogische methode: Pedagogisch Actief! Deze beschrijft concreet de pedagogische acties van onze medewerkers op de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Wat doe je, en hoe doe je het? Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd als ze door alle medewerkers hetzelfde tegemoet worden getreden en uitgedaagd om te groeien in alle opzichten.

Pedagogisch actief locatie
Klik voor info

Vakantieopvang

X

Deze locatie is open tijdens de schoolvakanties. Kinderen bezoeken tijdens de vakanties een locatie waar kinderen uit de omliggende locaties samen worden opgevangen. Dit zijn over het algemeen grotere locaties waar veel mogelijkheden zijn voor een uitgebreid activiteitenaanbod aan kinderen van verschillende leeftijden. Vakantie opvang is zowel op vaste dagen als flexibel af te nemen.

Vakantieopvang op de BSO-locatie
Klik voor info

Wat zeggen de ouders over ons

BSO De Klim-op in Purmerend

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Karekietpark 28
1444 HV Purmerend

088-0780385

LRKP:
207568856

Gekoppelde scholen

De Klim-opschool

Openingstijden:
tot 18:30

Locatiemanager:
Shariska Luciana

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze