BSO De Komeet in Krommenie

BSO De Komeet in het kort

  1. Ons motto: ieder kind mag zichzelf zijn
  2. Op BSO De Komeet werkt een vast team met zeer betrokken medewerkers die weten wat er speelt bij de kinderen 
  3. De kinderen voelen zich écht thuis op BSO De Komeet
  4. Elke groep heeft een knus ingericht lokaal dat wordt gedeeld met school. We werken nauw samen met de leerkrachten van school 
  5. Eindeloos spelen met het uitdagende speelgoed zoals een levensgroot barbiehuis, een beauty-hoek, divers bouwmateriaal, een multifunctionele FUN-tafel, multimedia en nog veel meer
  6. Elke dag actief buitenspelen op het uitdagende schoolplein met veel sport en spel activiteiten
  7. Voor ieder kind maken wij er elke dag een feestje van
  8. Er is veel aandacht voor sociale vaardighedenvan de kinderen. Er wordt veel besproken en vooral goed geluisterd naar elkaar

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Komeet (BSO)

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Melissa

Ik word altijd enorm aangestoken door het enthousiasme van de kinderen en dat is precies wat het werken met hen zo enorm leuk maakt! De kinderen omschrijven mij als een vrolijke, enthousiaste maar vooral lieve pedagogisch medewerker. Ik laat de kinderen vrij en luister altijd naar wat zij nodig hebben.

Tinteltuin medewerkers

Joyce

Ik krijg haal mijn voldoening uit het zien van de ontwikkeling die de kinderen doormaken. Ik draag daar heel graag mijn steentje aan bij. De kinderen omschrijven mij als een echt gezelligheidsdier. Ik laat de kinderen vrij waardoor ze de ruimte krijgen om alles te ontdekken en zelf te leren. Ik kijk en luister altijd goed naar de kinderen om erachter te komen wat zij nodig hebben, maar vooral ook zodat ze zich fijn en veilig bij mij voelen.

Tinteltuin medewerkers

Delien

Ik krijg zoveel energie van de kinderen! Hun enthousiaste verhalen, grapjes en gezelligheid maken elke middag goed. Ik geniet van het samen met de kinderen bedenken en uitvoeren van activiteiten, gesprekjes voeren, ze leren om naar elkaar te luisteren en conflicten op te lossen, spelletjes doen aan het einde van een drukke middag… Als ‘senior pedagogisch medewerker’ bewaak ik samen met de pedagogisch coach en het team de kwaliteit van ons pedagogisch handelen op de BSO. We dagen elkaar uit om met een frisse blik te blijven kijken naar ons handelen en het zo goed mogelijk te doen voor de kinderen. Dat vind ik een hele leuke uitdaging!

Onze werkwijze

Activiteiten voor de kinderen

Ons enthousiaste team biedt dagelijks uitdagende activiteiten aan voor verschillende leeftijden en naar de behoeften van de kinderen. Kinderen worden hier actief bij betrokken. Ook maken we regelmatig tijdens de thema’s uitstapjes met de kinderen én krijgen de kinderen speciale workshops van lokale verenigingen en... Lees meer Bekijk de activiteiten

Pedagogische werkwijze 

Kinderen komen naar de BSO na een intensieve schooldag. Ze hebben zich moeten houden aan de structuur van de klas en zich moeten concentreren op de lesstof. Op de BSO willen we kinderen de kans geven om na schooltijd ook echt vrij te zijn en deel te nemen aan leuke activiteiten zonder al te veel knellende regels. We proberen steeds een evenwicht te zoeken tussen voldoende structuur en duidelijkheid om (emotionele) veiligheid te kunnen waarborgen en voldoende vrijheid voor de kinderen om zich prettig te voelen op de BSO. Meer informatie over onze pedagogisch beleid vind je door hier te klikken.

Speciale voorzieningen

Flexibel

X

Op deze locatie is een flexibele vorm van kinderopvang mogelijk.
- Opvang volgens een wisselend rooster (bijv. de ene week 2 dagen en de andere week 3); zowel op het kinderdagverblijf als op de BSO.
- Vakantieopvang op de BSO kan ook flexibel afgenomen worden: aan het begin van het jaar bepalen ouders hoeveel vakantiedagen er in totaal nodig zijn. Deze kunnen telkens een maand voor de betreffende vakantie aan ons worden doorgeven.

Flexibele opvang locatie
Klik voor info

IKC

X

Deze locatie is zich samen met de basisschool aan het ontwikkelen om een IKC te vormen. In een IKC wordt er geen onderscheid gemaakt tussen peuterspelen en het kinderdagverblijf en ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang liggen in elkaars verlengde. Kinderen ervaren eenzelfde pedagogisch klimaat gedurende de hele dag, krijgen begeleiding van één team, dat zowel de talenten als de zorgen over de kinderen met elkaar deelt. Onderwerpen die op school worden behandeld, worden uitgebouwd en versterkt in de buitenschoolse opvang en andersom. Kinderen leren spelenderwijs. TintelTuin werkt samen met de schoolbesturen Agora (in Zaanstad) en AMOS en IN-Noord (in Amsterdam-Noord). 

Integraal Kind Centrum (IKC)
Klik voor info

Pedagogisch Actief

X

Op deze locatie wordt gewerkt met de door TintelTuin ontwikkelde pedagogische methode: Pedagogisch Actief! Deze beschrijft concreet de pedagogische acties van onze medewerkers op de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Wat doe je, en hoe doe je het? Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd als ze door alle medewerkers hetzelfde tegemoet worden getreden en uitgedaagd om te groeien in alle opzichten.

Pedagogisch actief locatie
Klik voor info

BSO De Komeet in Krommenie

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Jupiterstraat 141
1562 WP Krommenie

088-0780421

LRKP:
100754223

De Komeet (BSO) Manager afbeelding

Gekoppelde scholen

De Komeet

Openingstijden:
Maandag, dinsdag, donderdag tot 18.30 uur, woensdag en vrijdag opvang op BSO 't Swaentje

Locatiemanager:
Anouk Aafjes

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze