Kinderdagverblijf De Nachtegaal in Amsterdam

Kinderopvang De Nachtegaal in het kort:

  1. Een knus kinderdagverblijf aan het IJ in Amsterdam Noord

  2. Exclusieve baby-opvang (0-1): elke baby is uniek en daarom volgen wij het ritme en de behoefte aan spelen, eten en slapen van jouw baby.

  3. Een groot eigen speelplein, met een aparte buitenspeelruimte voor de baby’s en natuurlijke speelmaterialen.

  4. Wekelijkse dansles van Dansjuf Lydia.

  5. Kruiden ruiken, besjes plukken en zaadjes planten in de Voedseltuin.

  6. Nauwe samenwerking met de IJpleinschool. Gezamenlijke activiteiten/thema’s en doorgaande leerlijn die de doorstroom van opvang naar onderwijs vergemakkelijkt.


  

                          

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Nachtegaal (KDV)

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Janneke

Ik vind het lekker om met de kinderen buiten te rennen, gek te doen of te dansen! Wat ik zo leuk vind aan het werken is de afwisseling op het werk en het enthousiasme van de kinderen als ik ‘s morgens binnenkom! Ik hoop dat ik nog heel lang van iedereen op De Nachtegaal mag genieten!

Tinteltuin medewerkers

Olga, 15 jaar ervaring

Ik vind het ontzettend leuk om met kleine kinderen te werken, hun ontwikkelingen te stimuleren en vooral om lekker gek met de kinderen te doen! Lekker zingen en dansen; wie houdt er niet van! Het werk verveelt mij nooit omdat elk kind anders is. Dat betekent dat elk kind weer andere uitdagingen nodig heeft en daar gaan wij graag naar op zoek met ons leuke team!

Tinteltuin medewerkers

Sabrina, meer dan 10 jaar ervaring

Ik heb met kinderen van verschillende leeftijden gewerkt en momenteel ben ik werkzaam op de exclusieve babygroep. Het werken met kinderen vind ik leuk omdat ik er energie van krijg. Het is zo leuk om te zien hoe kinderen zich in korte tijd kunnen ontwikkelen en je een sterke band met ze krijgt. Het leukst vind ik om samen te zingen. Baby’s worden er rustig van en ik merk dat je gelijk hun aandacht krijgt als je begint te zingen. Elke kind is uniek en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, en dat vind ik een mooie uitdaging.

Onze werkwijze

Activiteiten voor kinderen

De activiteit waar de baby’s het meest van gaan stralen, zijn toch wel de knuffelmomenten samen maar ook een groepsactiviteit zoals samen eten, buiten spelen of liedjes zingen. De grote kinderen vinden het leuk om binnen te spelen met kralen, puzzels en een spelletje te doen zoals Memory. Ook de grote grondpuzzels vinden ze geweldig!... Lees meer

Pedagogisch beleid

In het algemeen pedagogisch beleid  van TintelTuin gaan we in de eerste plaats uit van de behoefte aan veiligheid en uitdaging, geborgenheid en ruimte van kinderen, waardoor ze kunnen groeien. Kinderen krijgen de gelegenheid om op ontdekking uit te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Naast het vrij spel van kinderen, worden elke dag georganiseerde activiteiten aangeboden, waarbij alle competenties van kinderen worden gestimuleerd. 

Meer concrete informatie over aanvullende (pedagogische) beleidsterreinen zijn is opgenomen in de informatieboekjes (zie downloads).

Speciale voorzieningen

Babyopvang

X

Pedagogisch medewerkers van TintelTuin volgen baby's helemaal in hun eigen speel-, slaap- en voedingsritme. Ze zijn in de buurt en beschikbaar en knuffelen veel! De inrichting van de groep is helemaal aangepast aan de ontwikkelbehoeftes van baby's.

Baby opvang
Klik voor info

Pedagogisch Actief

X

Op deze locatie wordt gewerkt met de door TintelTuin ontwikkelde pedagogische methode: Pedagogisch Actief! Deze beschrijft concreet de pedagogische acties van onze medewerkers op de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Wat doe je, en hoe doe je het? Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd als ze door alle medewerkers hetzelfde tegemoet worden getreden en uitgedaagd om te groeien in alle opzichten.

Pedagogisch actief locatie
Klik voor info

VVE

X

Op deze locatie wordt gewerkt met een VVE-programma, bijvoorbeeld Kaleidoscoop, Piramide, Puk en Ko of Startblokken. Een VVE-programma is erop gericht onderwijsachterstanden bij jonge kinderen (vanaf circa 2,5 jaar) te voorkomen en waar nodig te bestrijden, door kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool. Er is veel aandacht voor zowel taalontwikkeling, motoriek, als sociale relaties en creativiteit. 
Het belangrijkste kenmerk is dat kinderen spelenderwijs leren doordat ze zelf actief betrokken zijn bij hun omgeving. Dit komt tot uiting in de inrichting van de ruimte, het dagschema, het activiteitenaanbod en de gehele werkwijze binnen het kinderdagverblijf. Wekelijks krijgen de kinderen een beredeneerd aanbod van diverse activiteiten, waardoor ze zich naar eigen behoefte en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Om dit te bepalen volgen we de kinderen met behulp van het kindvolgsysteem KIJK!, waarmee ook de doorgaande lijn met het basisonderwijs is geborgd. Op deze manier dragen we er zorg voor dat de kinderen een verrijkt aanbod krijgen en worden voorbereid op de overgang naar de basisschool.
Voor de ouders van de peutergroepen is er informatie die aansluit bij het aanbod op het kinderdagverblijf of de voorschool, zodat de kinderen ook thuis in hun ontwikkeling kunnen worden gestimuleerd. 

Vroeg- en Voorschoolse educatie locatie (VVE)
Klik voor info

Kinderdagverblijf De Nachtegaal in Amsterdam

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Gedempte Insteekhaven 82
1021 RB Amsterdam

088-0780470

LRKP:
277648038

Openingstijden:
van 07.30 tot 18:30

Locatiemanager:
Selma Schalkwijk

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze