Home > Locaties > De Piramide (BSO)

Welkom bij BSO De Piramide in Koog aan de Zaan

Buitenschoolse opvang De Piramide ligt in een modern gebouw in de wijk Oud Koog in Koog aan de Zaan. De locatie is nabij het station Koog-Zaandijk en de provinciale weg N8. We maken gebruik van vier ruime en lichte groepsruimten van basisschool De Piramide.
Op de groepen zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een huis-, film&computer-, creatieve-, en huiswerkhoek, waar de kinderen naar hartenlust in kunnen spelen.  De groepen zijn ingericht naar de behoefte en interesse van de doelgroep. Daarnaast maken wij gebruik van de gymzalen in de school, waardoor kinderen te allen tijde kunnen spelen, rennen en klimmen. Onze buitenruimte is omheind en op het speelplein van de school.

Activiteiten

BSO De Piramide is een actieve en levendige BSO waar natuur, techniek, sport en cultuur centraal staan.
In ons activiteitenaanbod worden deze vier elementen goed vertaald. Wij knutselen en bouwen veel met kosteloos materiaal en leren de kinderen over zaaien, groeien en oogsten in onze gezamenlijke moestuin. Daarnaast kunnen kinderen in de wintermaanden leren schaatsen en in de zomermaanden tennissen. Wij gaan op studiedagen en in de vakantie altijd op excursie of laten een vakdocent een workshop verzorgen. Talenten ontdekken kan tijdens uitdagende buitenschoolse activiteiten, waarbij de kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met techniek, dans, koken, sport en kunst!

Medio 2018 zijn al onze ruimtes vernieuwd en beschikken wij over de nieuwste materialen zodat we met name onze oudere kinderen kunnen begeleiden in digitale geletterdheid. U kunt hierbij denken aan activiteiten als, hoe maak je een ‘vlog’ of een ‘time-lapse’?

Samenwerking met de basisschool

BSO De Piramide en de basisschool onder één dak biedt veel gemak voor u als ouder en creëert een vertrouwde omgeving voor uw kinderen. BSO De Piramide werkt nauw samen met de school. Er wordt hard gewerkt aan de inhoudelijke IKC vorming. In een IKC werken basisonderwijs en kinderopvang nauw samen. 
In de vakanties werken wij samen met ICBS de Westerkim. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar De Piramide en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op BSO De Piramide!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Boschjesstraat 66
1541 KL Koog aan de Zaan

088-0780561

LRKP:
101298328

Locatiemanager:
Karina Knaap

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De Piramide

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK