BSO De Piramide in Koog aan de Zaan

BSO De Piramide in het kort:

  1. Wij zijn onderdeel van een IKC en werken als een team samen met het onderwijs van De Piramide
  2. Lekker binnenspelen in ruimte, lichte en nieuw ingerichte groepsruimte
  3. Heerlijk bewegen in zowel de grote als de kleine gymzaal
  4. Buitenspelen op de mooie natuur speelpleinen
  5. Actieve levendige BSO, waar sport&spel, natuur en cultuur centraal staan
  6. Bootje varen voor de oudsten
  7. Verzorgen van onze kippen en vers geraapte eitjes voor bij de lunch
  8. Wij hebben verschillende speelhoeken gecreëerd zoals een huishoek, bouwhoek, DJ-film/game hoek, huiswerkhoek, spelletjeshoek en een maaklab!
  9. Gelegen in een modern gebouw in de wijk Oud Koog in Koog aan de Zaan
  10. Dagelijks leuke vrije en geleide activiteiten met onze energieke pedagogisch experts

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Home > Locaties > De Piramide (BSO)

Onze werkwijze

Activiteiten

BSO De Piramide is een actieve en levendige BSO waar natuur, techniek, sport en cultuur centraal staan.
In ons activiteitenaanbod worden deze vier elementen goed vertaald. Wij knutselen en bouwen veel met kosteloos materiaal en leren de kinderen over zaaien, groeien en oogsten in onze gezamenlijke moestuin. Daarnaast kunnen kinderen in de wintermaanden leren... Lees meer Bekijk de activiteiten

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Speciale voorzieningen

IKC

X

Deze locatie is zich samen met de basisschool aan het ontwikkelen om een IKC te vormen. In een IKC wordt er geen onderscheid gemaakt tussen peuterspelen en het kinderdagverblijf en ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang liggen in elkaars verlengde. Kinderen ervaren eenzelfde pedagogisch klimaat gedurende de hele dag, krijgen begeleiding van één team, dat zowel de talenten als de zorgen over de kinderen met elkaar deelt. Onderwerpen die op school worden behandeld, worden uitgebouwd en versterkt in de buitenschoolse opvang en andersom. Kinderen leren spelenderwijs. TintelTuin werkt samen met de schoolbesturen Agora (in Zaanstad) en AMOS en IN-Noord (in Amsterdam-Noord). 

Integraal Kind Centrum (IKC)
Klik voor info

Natuur

X

Op deze locatie wordt extra aandacht besteed aan de natuur en/of duurzaamheid. Dit kan zijn in de vorm van het gezamenlijk met de kinderen onderhouden van een moestuintje tot het aanbod van biologische voeding. Ook een ecologische luier-ophaalservice behoort tot de mogelijkheden.

Opvang met extra aandacht voor natuur
Klik voor info

Pedagogisch Actief

X

Op deze locatie wordt gewerkt met de door TintelTuin ontwikkelde pedagogische methode: Pedagogisch Actief! Deze beschrijft concreet de pedagogische acties van onze medewerkers op de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Wat doe je, en hoe doe je het? Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd als ze door alle medewerkers hetzelfde tegemoet worden getreden en uitgedaagd om te groeien in alle opzichten.

Pedagogisch actief locatie
Klik voor info

Science

X

Deze locatie heeft een ‘proefjeslab’: een plek om te onderzoeken, proefjes te doen en nieuwe weetjes te ontdekken. Ook zijn er voor de kinderen in deze locatie veel mogelijkheden voor techniek en bouwen: naast de LEGO, Kapla, Knex, en Playmobiel is hier ook allerlei technisch constructiemateriaal aanwezig.

Opvang met extra aandacht voor science
Klik voor info

Vakantieopvang

X

Deze locatie is open tijdens de schoolvakanties. Kinderen bezoeken tijdens de vakanties een locatie waar kinderen uit de omliggende locaties samen worden opgevangen. Dit zijn over het algemeen grotere locaties waar veel mogelijkheden zijn voor een uitgebreid activiteitenaanbod aan kinderen van verschillende leeftijden. Vakantie opvang is zowel op vaste dagen als flexibel af te nemen.

Vakantieopvang op de BSO-locatie
Klik voor info

BSO De Piramide in Koog aan de Zaan

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Boschjesstraat 66
1541 KL Koog aan de Zaan

088-0780561

LRKP:
101298328

Gekoppelde scholen

De Piramide

Openingstijden:
tot 18:30

Locatiemanager:
Karina Knaap

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze