Home > Locaties > De Rietkraag (BSO)

Welkom bij BSO De Rietkraag in Oostzaan

BSO De Rietkraag is gevestigd in basisschool De Rietkraag. Deze school ligt centraal in de wijk. We maken gebruik van een klaslokaal dat we delen met school. Op basisschool De Rietkraag is plek voor de jongste kinderen van alle basisscholen in Oostzaan, en zij zullen te zijner tijd doorstromen naar BSO Het Luchtkasteel. De kinderen spelen op het aangrenzende buitenspeelterrein van school. Dit terrein is helemaal omheind. Er staat een zandbak en er zijn verschillende klim- en speeltoestellen. Tevens hebben we rijdend materiaal en spullen voor in de zandbak, maar ook hoepels en ballen en ander buiten speel materiaal.

BSO De Rietkraag wordt 41 weken per jaar aangeboden op maandag, dinsdag en donderdag en is gesloten in schoolvakanties. Er is wel vakantie opvang op BSO Het Luchtkasteel. Het vakantieprogramma is te vinden door te klikken op de groene activiteitenbutton op de locatiepagina van BSO Het Luchtkasteel.  Ook is er voorschoolse opvang op BSO Het Luchtkasteel. Deze is geopend van 07:15 tot 08:30 uur. De kinderen worden naar de basisschool gebracht.

Activiteiten

De kinderen kunnen uit school kiezen uit verschillende activiteiten en materialen. Elke middag is er een activiteiten programma beschikbaar dat elke dag een andere competentie benadrukt. We stimuleren alle activiteiten, maar kinderen kunnen ook zelf kiezen wat ze willen doen. Onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers maken de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Tevens worden ze  uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen! 

Samenwerking met de basisschool 

Op BSO De Rietkraag zitten kinderen van alle basisscholen in Oostzaan. Het pedagogisch klimaat, thema’s en activiteiten worden zoveel mogelijk met basisschool De Rietkraag afgestemd. Daarnaast zullen we vaak te vinden zijn bij BSO Het Luchtkasteel om daar lekker in het bos te spelen waar we kunnen klimmen, klauteren, hutten kunnen bouwen en nog veel meer!

Pedagogisch beleid

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Belt u naar de afdeling relatiebeheer van TintelTuin: 088 0780780 kraag. Graag tot ziens op BSO De Rietkraag!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Rietschoot 342
1511 WV Oostzaan

088-0780646

LRKP:
253854830

Locatiemanager:
Maaike van Egdom
De Rietkraag (BSO) Manager afbeelding

Openingstijden:
tot 18.30 uur

Gekoppelde scholen

De Korenaar
De Kweekvijver
De Noorderschool
De Rietkraag

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze