Home > Locaties > De Stadshoeve (BSO)

Welkom bij BSO De Stadshoeve in Amsterdam - Zunderdorp

De Stadshoeve is een kindercentrum met een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. De Stadshoeve ligt in het kleine  plaatsje  Zunderdorp, onder de rook van Amsterdam-Noord. Een echt landelijke omgeving, waar de stad even ver weg lijkt. Het kindercentrum is aangrenzend aan  het erf van boerderij De Stadshoeve. 
Kinderen komen ongeveer vanaf 6 jaar naar De Stadshoeve. Er heerst hier een gemoedelijke en huiselijke sfeer, zodat de jongere kinderen tot rust kunnen komen na een hectische schooldag en zich snel op hun gemak voelen tussen hun leeftijdsgenoten

Activiteiten

Wekelijks organiseren wij samen met de boer uitdagende activiteiten op de boerderij. Dit maakt het een bijzondere en leerzame omgeving: ze leren dat melk uit een koe komt, dat kippen eieren leggen en zien in het voorjaar van dichtbij hoe de jonge dieren geboren worden.
Op de buitenschoolse opvang hebben wij drie groepen die huiselijk zijn ingericht, zodat kinderen zich al snel thuis voelen. Eén van de groepen is speciaal ingericht voor de behoeften van oudere kinderen. Regelmatig worden daar kookactiviteiten georganiseerd, kunnen zij chillen in de chillruimte of een potje tafeltennis spelen.Voor de jongere kinderen hebben wij twee groepen waar verschillende speelhoeken in zijn gecreëerd en worden er leuke, leerzame activiteiten georganiseerd.

Kinderen maken op BSO De Stadshoeve kennis met het  buitenleven en de natuur. Ze worden volop betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. Kinderen voeren de varkens, geven lammetjes een flesje en verzorgen de konijnen. De oudere kinderen worden intensief betrokken bij de werkzaamheden van de boer. Zij leren koeien melken, paarden verzorgen en halen de koeien uit de wei. Regelmatig maken wij kampvuur en zoeken wij diertjes in de sloot. Bovendien hebben wij in onze eigen buitenruimte kippen en konijnen die door de kinderen van de buitenschoolse opvang worden verzorgd. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bel naar De Stadshoeve en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Rondleidingen op De Stadshoeve zijn voor kinderen ouder dan 6 jaar, in principe op maandagmiddago f woensdag de helel dag.  Graag tot ziens op Kindercentrum De Stadshoeve!      

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Zunderdorpergouw 29
1027 AT Amsterdam

088-0780595

LRKP:
442744134

Locatiemanager:
Yvonne Valentijn

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De Bienkorf
De Weidevogel
Elzenhagen
Het Wespennest
Montessorischool Boven t IJ Kampina

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK