Home > Locaties > Het Luchtkasteel (BSO)

Welkom bij BSO Het Luchtkasteel in Oostzaan

Buitenschoolse opvang Het Luchtkasteel is gevestigd in ons mooie eigen kindercentrum Het Luchtkasteel. Het ligt centraal in de wijk. We hebben boven twee  prachtige ruimtes waar we twee groepen in opvangen en beneden delen we een ruimte met de peuterspeelgroep. De drie ruimtes zijn ingericht op de verschillende leeftijden. Vanuit de groep voor de oudste kinderen hebben we via een dakterras toegang tot een glijbaan die terecht komt in onze prachtige aangrenzende tuin, die door de kinderen 'Het Bos' wordt genoemd. Er staan inderdaad veel bomen en planten, waar ze heerlijk hutten kunnen bouwen, timmeren, hangen in een hangmat en kunnen klimmen en klauteren. Ook hebben we aan de voorkant van ons kindercentrum een fijn plein voor de kinderen van de BSO met gras en steen, waar een zandbak en voetbaldoeltjes op staan, en grote picknick tafels om heerlijk activiteiten aan te kunnen doen. Zodra het maar even kan zijn we buiten. 

BSO Het Luchtkasteel wordt 52 weken per jaar aangeboden, en dus ook open in schoolvakanties. Ook hebben we voorschoolse opvang op BSO Het luchtkasteel 5 dagen per week van 7.15 tot 8.30 uur. De kinderen worden vanuit de VSO naar de basisschool gebracht.

Activiteiten

De kinderen kunnen uit school kiezen uit verschillende activiteiten en materialen. Elke middag is er een activiteiten programma beschikbaar dat elke dag een andere competentie benadrukt. We stimuleren alle activiteiten, maar kinderen kunnen ook zelf kiezen wat ze willen doen. Er zijn veel materialen beschikbaar zoals knutselmateriaal, en bewegingsmateriaal. Maar ook computers etc. We hebben ook veel spelletjes. De groepen hebben meerdere hoeken, zoals een bouwhoek en een huishoek. Onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers maken kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Tevens worden de kinderen uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen! Ook hebben we sinds de afgelopen jaren 2 bijzondere activiteiten op BSO Het Luchtkasteel: ons jaarlijkse kamp voor alle BSO kinderen van 8 jaar en ouder en onze jaarlijkse musical uitvoering in 'De Kunstgreep' voor alle kinderen van de BSO vanaf 4 jaar tot en met 13 jaar. Dit is een waar spektakel dat voor en door kinderen helemaal van het begin tot het eind wordt gemaakt. 

Samenwerking met de basisschool

Op BSO Het Luchtkasteel zitten kinderen van alle vier de basisscholen in Oostzaan, en we werken ook samen met al deze vier scholen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bel naar Het Luchtkasteel en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op BSO Het Luchtkasteel! 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Anemoonstraat 41
1511 EX Oostzaan

088-0780460

LRKP:
308976150

Locatiemanager:
Maaike van Egdom
Het Luchtkasteel (BSO) Manager afbeelding

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De Korenaar
De Rietkraag
De Kweekvijver
De Noorderschool

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK