Home > Locaties > Het Luchtkasteel (KDV)

Welkom bij kinderdagverblijf Het Luchtkasteel in Oostzaan

KDV Het Luchtkasteel is gevestigd in ons mooie eigen kindercentrum Het Luchtkasteel. Dit kindercentrum ligt centraal in de wijk. Je kunt er makkelijk en gratis parkeren. We hebben beneden vier prachtige ruimtes die allemaal grenzen aan een ruime hal, waar we gezamenlijk gebruik van kunnen maken en waar de kinderen samen kunnen spelen met kinderen van de andere groepen. De vier ruimtes zijn ingericht op de verschillende leeftijden van de groep. Het zijn alle vier verticale groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar. De groepen hebben verschillende hoeken zoals een huishoek een bouwhoek en eeb leeshoek. Ook in de gang zijn verschillende hoeken en speelmogelijkheden.
Aan de groepen grenst aan de achterkant van ons pand een prachtige tuin, die geheel omheind is. De tuin heeft een zandbak en een glijbaan, verschillende paadjes tussen planten en struiken door, waar de kinderen zich heerlijk kunnen verstoppen en lekker kunnen spelen. Tevens hebben we veel los buiten speelmateriaal, zoals fietsjes en ballen, speelgoed voor de zandbak. Op Het Luchtkasteel staat buiten spelen hoog op ons lijstje van dingen die we doen op een dag.

Op Het Luchtkasteel is ook een groep van Peuterspelen De Korenaar gevestigd, klik hier voor meer informatie.

Activiteiten

De kinderen kunnen kiezen uit verschillende activiteiten en materialen. Elke dag is er een  extra activiteiten programma beschikbaar dat elke dag een andere competentie benadrukt. We stimuleren alle activiteiten, maar kinderen kunnen ook zelf kiezen wat ze willen doen. Er zijn veel materialen beschikbaar zoals knutselmateriaal, bewegingsmateriaal. We hebben ook veel spelletjes. Onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers, krijgen kinderen bij ons de kans om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Ze leren rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Tevens worden  ze uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen! Uiteraard vieren we feesten zoals sinterklaas en kerst, carnaval en andere leuke momenten.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar Het Luchtkasteel en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op KDV Het Luchtkasteel! 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Anemoonstraat 41
1511 EX Oostzaan

088-0780460

LRKP:
975743685

Locatiemanager:
Maaike van Egdom
Het Luchtkasteel (KDV) Manager afbeelding

Openingstijden:
07:30 tot 18:30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK