Home > Locaties > Johanna Margaretha (KDV)

Welkom bij kinderdagverblijf Johanna Margaretha in Amsterdam - Noord

Aan de rand van het Noorderpark, als een villa in het groen staat KDV Johanna Margaretha, gevestigd in een monumentaal pand dat dateert uit 1930. Het pand is oorspronkelijk gebouwd voor de ‘vereeniging tot verbetering der kleine kinderbewaarplaatsen’, een van de eerste in zijn soort die tot de dag van vandaag zijn oorspronkelijke functie heeft bewaard.
Het kinderdagverblijf bestaat uit 6 groepen. De babygroepen liggen aan de voorzijde en hebben uitzicht op de groene voortuin. De peutergroepen bevinden zich boven, ze liggen tegen over elkaar en zijn gescheiden door het atelier. De verticale groepen zijn beneden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ook buiten kunnen ontdekken: naast de voortuin is er een binnenplaats met zandbak en zwembad, een achterruimte met een voetbalveldje, een zij-tuin met zandbak en een aparte babyhoek. De peutergroepen hebben ook nog de beschikking over een balkon.

Activiteiten

Wij werken met het VVE (vroege en voorschoolse educatie) Kaleidoscoop. Dit programma richt zich op het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. Het uitgangspunt is actief leren: leren door het zelf te ervaren. Onze pedagogisch medewerkers kijken telkens waar een kind zit in zijn ontwikkeling en wat er vervolgens aangeboden kan worden om een stapje verder te komen.
Hoewel we op de babygroepen niet het standaard VVE programma hebben vinden we het met oog op de doorgaande lijn naar de peutergroep belangrijk dat de kinderen wel bekend zijn met het ritme. De babygroepen zijn ruim en voorzien van hoeken om het spel van de allerkleinste veilig maar tegelijkertijd ook uitdagend te laten zijn. Voor de allerkleinsten vinden we de rust belangrijk. Op de groep is er een hoge box en een grondbox waar kindjes naar gelang even lekker tot zichzelf kunnen komen. We volgen het ritme van de baby's wat betreft het voedings- en slaapschema en kijken daarnaast naar de behoefte aan actief spel.
Op de peutergroepen vind je verschillende uitdagende hoeken. We bieden dagelijks passende activiteiten activiteiten aan elk kind op de groep. Voor de oudere peuters kunnen we de speelruimte uitbreiden naar de vides en het stukje hal voor de groepen, om de zelfstandigheid te ontwikkelen en hun spel verdieping te kunnen geven. In het atelier mogen de oudste peuters naar hartenlust zelf aan het knutselen gaan, ze kunnen zelf hun materialen uitkiezen en pakken.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar Johanna Margaretha en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op KDV Johanna Margaretha!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Adres:
Wingerdweg 98
1032 AN Amsterdam

088-0780400

LRKP:
158284434

Locatiemanager:
Lieke Adams

Openingstijden:
07.30 - 18.30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze