Home > Locaties > Nieuwendam (KDV)

Welkom bij kinderdagverblijf Nieuwendam in Amsterdam - Noord

KDV Nieuwendam ligt tussen de bomen en het groen vlak achter het Buikslotermeerplein aan het park  en nabij de in juli 2018 te openen Noord-Zuidlijn. Bij aankomst op het dagverblijf valt meteen de geweldig grote tuin op in de groenrijke omgeving waarin het kinderdagverblijf zich bevindt. Onze eigen grote buitenruimte is zeer geschikt om kinderen optimaal van het buitengevoel te laten genieten. Gezelligheid en saamhorigheid zijn speerpunten op Nieuwendam en dat brengen we over op kinderen én ouders. Op KDV Nieuwendam hebben we 1 babygroep, 1 peutergroep en 2 verticale groepen. 

Activiteiten

Op de babygroep volgen we de kinderen in hun eigen ritme. Zo is er voor de allerkleinsten  en voor de dreumesen die net wakker worden, of gewoon zin hebben om zich even te onttrekken aan de actieve kinderen op de groep een chill plek waar ze heerlijk tot zichzelf kunnen komen. Voor de actieve dreumesen en de ondernemende kruipertjes is er voldoende aanbod aan activiteiten en is er een rijkaanbod aan spelmaterialen. Op de babygroep werken we met Pedagogisch Actief: er is een wekelijks wisselend activiteiten aanbod.
Op de verticale groepen en de peutergroep wordt gewerkt met het VVE programma Kaleidoscoop. Met dit programma leren de kinderen spelenderwijs. We helpen kinderen telkens een stapje verder, spelenderwijs en in hun eigen tempo. Voor de kinderen van 2-4 jaar maken we veel gebruik van de centrale hal waar een atelier, bouwhoek en thema hoek is waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Bijzonder aan kinderdagverblijf Nieuwendam is het thematisch werken. Een bepaald thema staat centraal in de groep en wordt uitgewerkt aan de hand van verschillende activiteiten, die passen bij de belevingswereld van het kind. Wij letten daarbij op het stimuleren van de ontwikkeling. Door op deze manier te werken, hebben wij veel inzicht in de mogelijkheden van kinderen en kunnen wij de kinderen helpen op de vlakken waar zij extra aandacht nodig hebben.

Samenwerking met de basisschool 

Kinderdagverblijf Nieuwendam werkt nauw samen met  Alles in 1 school “De Buikslotermeer”                            

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze kinderdagopvang? Bel naar Nieuwendam en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op KDV Nieuwendam.

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Het Breed 3
1025 HR Amsterdam

088-0780480

LRKP:
148731570

Locatiemanager:
Roos Zomerdijk
Nieuwendam (KDV) Manager afbeelding

Openingstijden:
07:30 tot 18:30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK