Home > Locaties > Peuterspelen De Golfbreker

Welkom bij Peuterspelen De Golfbreker in Koog aan de Zaan

Peuterspelen De Golfbreker is gevestigd in de wijk Westerkoog in Koog aan de Zaan. De locatie ligt in een rustige en groene woonwijk en is goed te bereiken met zowel de fiets als de auto. Peuterspelen De Golfbreker ligt gunstig ten opzichte van de uitvalswegen richting Koog aan de Zaan.
Peuterspelen is met twee groepen gevestigd in basisschool De Golfbreker. Op de groepen zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een poppen- en huishoek, een bouw- en een leeshoek, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. We maken gebruik van de buitenruimte van het aangrenzende kinderdagverblijf. In de buitenruimte van het KDV hebben we een glijbaan, een zandbak, schommels, een buitenkeuken, en een 'tankstation' voor de fietsjes! Kortom een plek waar kinderen spelen, bewegen en hun energie goed kwijt kunnen.

Openingstijden

Peuterspelen De Golfbreker is open:
Maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 08.30 - 12.30 uur
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week en op de nationale feestdagen.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen. Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht. Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met de basisschool

Peuterspelen en de basisschool werken nauw samen en zorgen voor een doorlopende leerlijn. Daarnaast worden wen- en speelmomenten ingepland, zodat uw kind deel kan nemen aan de schoolactiviteiten en daardoor rustig kan wennen aan het naar 'school' gaan. De kinderen van Peuterspelen stromen in principe door naar basisschool de Golfbreker. Het pedagogisch klimaat, 3 thema's per jaar, activiteiten en feesten worden met de basisschool afgestemd. Er is daarnaast sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Golfbreker. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een  algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Golfbreker en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Golfbreker!   

                              

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Golfbreker

Adres:
Papiermolen 18
1541 RT Koog aan de Zaan

088-0780357

LRKP:
146907395

Locatiemanager:
Sandra Dusseldorp

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK