Home > Locaties > Peuterspelen De Hoeksteen

Welkom bij Peuterspelen De Hoeksteen in Krommenie

Nieuw: per 19 oktober a.s. verhuist Peuterspelen De Hoeksteen naar het nieuwe gebouw van basisschool De Hoeksteen!

Peuterspelen De Hoeksteen is gevestigd in basisschool De Hoeksteen in Krommenie. De locatie is eenvoudig te bereiken vanaf de provinciale weg N8 en het openbaar vervoer. Wij maken gebruik van een ruim lokaal in de onderbouw van de school. Hierdoor kunnen kinderen op hun eigen tempo wennen aan het ‘naar school gaan’. Daarnaast hebben wij een eigen omheinde buitenruimte met volop speel- en ontdekmogelijkheden.
De groepsruimte is verdeeld in verschillende speelhoeken zoals een huis-, bouw- en leeshoek. Daarnaast  hebben wij een thema hoek met thematafel en themaboom. Verder is er een ruim aanbod van uitdagend spelmateriaal aanwezig.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend: van 8.30 tot 12.30 uur
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week. 

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met de basisschool

Wij werken nauw samen met basisschool de Hoeksteen. Zo sluiten wij aan bij de schoolthema’s en is er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool De Hoeksteen. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Hoeksteen en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Hoeksteen!  

                             

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Hoeksteen

Adres:
Rosariumpark 182
1561 TZ Krommenie

088-0780667

LRKP:
168676631

Locatiemanager:
Anouk Aafjes

Openingstijden:
tot 18:30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK