Home > Locaties > Peuterspelen De Komeet

Welkom bij Peuterspelen De Komeet in Krommenie

Peuterspelen De Komeet is gevestigd in de onderbouw van basisschool De Komeet. De locatie ligt in de groene planetenwijk in Krommenie en goed te bereiken vanaf de provinciale weg N8.
Wij hebben een eigen groepsruimte die is verdeeld in verschillende speelhoeken, zoals een huis-, bouw- en leeshoek. Daarnaast hebben wij een thema hoek met thematafel en een themaboom. Peuterspelen De Komeet heeft een eigen omheinde buitenruimte met een zandbak, glijbaan en speelhuisje. De kinderen kunnen hier veilig buitenspelen, rennen en fietsen. 

Openingstijden

Maandag, dinsdag,woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Peuterspelen De Komeet is 40 weken per jaar open.

Activiteiten

Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan. 

Samenwerking met basisschool

De kinderen van  Peuterspelen De Komeet stromen in principe door naar basisschool De Komeet. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Daarnaast is er sprake van een warme overdracht voor de kinderen die doorstromen naar basisschool De Komeet. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Komeet en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Komeet!    

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Komeet

Adres:
Neptunuslaan 1
1562 WP Krommenie

088-0780427

LRKP:
759614143

Locatiemanager:
Anouk Aafjes

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK