Home > Locaties > Peuterspelen De Oceaan

Welkom bij Peuterspelen De Oceaan in Assendelft

Peuterspelen De Oceaan ligt in het hart van de wijk Saendelft op gunstige afstand van de A8 en op loopafstand van het gezellige winkelcentrum. Wij zijn gevestigd op de begane grond in het gebouw 'de Kaaik'. Naast een mooi ingerichte groepsruimtes beschikken wij over een grote hal met o.a. een bibliotheek en een atelier. Buiten is er ook veel te beleven, wij hebben een royale en afgeschermde buitenspeelplaats waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de zandbak, in het speelhuis en met de zand-watertafel.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend van 08.15 tot 12.15 uur 

Activiteiten

Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

Op deze locatie werken wij met het VVE programma Peuterplein. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met basisschool

De kinderen van  Peuterspelen De Oceaan stromen veelal door naar basisschool De Oceaan. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. TintelTuin en Agora gaan er samen voor zorgen, dat onderwijs en opvang naadloos op elkaar aansluiten. Als kinderopvang brengen we samenhang in de overgangsmomenten door de informatieoverdracht van het kinderdagverblijf naar de basisschool op elkaar af te stemmen. Om een goede overgang te creëren van kinderopvang naar de basisschool, onderzoeken we de afstemming van opvoedingsdoelen en het pedagogisch klimaat. Hierdoor hebben kinderen herkenningspunten en een basis die ze een veilig en vertrouwd gevoel geeft.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Oceaan en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Oceaan!     

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Peuterspelen De Oceaan

Adres:
Parkrijklaan 121 c
1567 HD Assendelft

088-0780500

LRKP:
245281964

Locatiemanager:
Monique Torres
Peuterspelen De Oceaan Manager afbeelding

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK