Home > Locaties > Peuterspelen De Ooievaar

Welkom bij Peuterspelen De Ooievaar in Assendelft

Peuterspelen de Ooievaar is gevestigd in kindercentrum De Ooievaar aan Burgemeester de Boerstraat 17 en is bereikbaar via de hoofdingang. De locatie is gelegen vlakbij het station Krommenie-Assendelft en goed te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer.
In de peuterspelen groep zijn verschillende hoeken, zoals een huis-, lees- en een bouw/autohoek. We hebben gezamenlijk met het kinderdagverblijf een omheinde buitenruimte. Op het speelplein is een speelhuis te vinden met een glijbaan en een zandbak. Ook hebben we verschillende bewegingsmaterialen zoals fietsen, steppen en ballen.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ochtend van 8.30 tot 12.30 uur.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.

Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met basisschool

De kinderen van  Peuterspelen De Ooievaar stromen in principe door naar basisschool De Bijenkorf. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Bijenkorf. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Ooievaar en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Ooievaar! 

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Adres:
Burgemeester de Boerstraat 17
1566 KA Assendelft

088-0780526

LRKP:
231608779

Locatiemanager:
Ellen van Foeken
Peuterspelen De Ooievaar Manager afbeelding

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK