Home > Locaties > Peuterspelen De Piramide

Welkom bij Peuterspelen De Piramide in Koog aan de Zaan

Peuterspelen De Piramide en de basisschool onder één dak biedt veel gemak voor u als ouder en creëert een vertrouwde omgeving voor uw kinderen. De locatie ligt in een modern gebouw in de wijk Oud Koog in Koog aan de Zaan. De locatie is nabij het station Koog-Zaandijk en de provinciale weg N8. We maken gebruik van een ruime en lichte groepsruimte van ICB De Piramide. Op de groep zijn verschillende speelhoeken gecreëerd waar de kinderen naar hartenlust in kunnen spelen. Onze buitenruimte is omheind en op het speelplein van de school.

Openingstijden

Peuterspelen De Piramide biedt 4 uur opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend van 8.00 – 12.00 uur.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen. Op deze locatie werken wij met het VVE programma Peuterplein. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.                                        

Samenwerking met basisschool

Peuterspelen en de basisschool werken nauw samen en zorgen voor een doorlopende leerlijn. Daarnaast worden wen- en speelmomenten ingepland, zodat uw kind deel kan nemen aan de schoolactiviteiten en daardoor rustig kan wennen aan het ‘naar school gaan’. De kinderen van Peuterspelen stromen in principe door naar basisschool de Piramide. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met de basisschool afgestemd.

Er is daarnaast sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Piramide. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Piramide en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Piramide!  

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Piramide

Adres:
Boschjesstraat 66
1541 KL Koog aan de Zaan

075-6281046

LRKP:
542940231

Locatiemanager:
Karina Knaap

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK