Home > Locaties > Peuterspelen De Roos

Welkom bij Peuterspelen De Roos in Zaandam

Peuterspelen De Roos is gevestigd in Islamitische basisschool De Horizon aan de Zuidervaart. Het Vijfhoekpark en de kinderboerderij zijn op loopafstand van De Roos. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Peuterspelen De Roos maakt gebruik van de groepsruimte in Basisschool De Horizon. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken, zoals een Huishoek, bouwhoek, leeshoek en thema hoek. We maken gebruik van het speelterrein van de school De Horizon, dat omheind is. De buitenruimte is vanuit de binnenruimte te bereiken. Op het omheinde speelplein bevindt zich een speelhuisje met glijbaan en een zandbak, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Vanaf 2 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2 jaar mogen kinderen in Poelenburg en Peldersveld naar peuterspelen, kinderen uit andere wijken starten met 2,5 jaar. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor je kind.

De openingstijden

groep 1:
Maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag, woensdag, donderdag van 08.30 - 12.30 uur
groep 2:
Maandag en vrijdag van 08.30-12.30; dinsdag en donderdag van 13.00 - 17.00 uur
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht, evt. van externe partners. 
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan. 

Samenwerking met basisschool

De kinderen van Peuterspelen de Roos stromen in principe door naar Islamitische basisschool De Horizon. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool De Horizon. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. Je schrijft je kind zelf in voor de basisschool

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wil je meer weten over peuterspelen? Bel naar De Roos en vraag naar de locatiemanager. Als je wilt, kun je meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Roos!   

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Roos

Adres:
Zuidervaart 2
1504 BA Zaandam

088-0780691

LRKP:
909116866

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Gekoppelde scholen

De Horizon

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK