> > Peuterspelen De Saenparel

Welkom bij Peuterspelen De Saenparel in Zaandam

Peuterspelen De Saenparel verhuist per 19 oktober 2020 naar IKC Het Zaanplein!

Peuterspelen Saenparel is gevestigd in de gezellige Rosmolenwijk in basisschool Saenparel. De locatie is goed te bereiken vanaf de uitvalswegen naar Zaandam. Het peuterspelen heeft een eigen ruimte binnen de school. Wij maken gebruik van speelhoeken, zoals een huishoek, leeshoek, bouwhoek en een puzzeltafel. Het lokaal grenst aan de kleuterklassen, zodat de kinderen rustig kunnen wennen aan de basisschool. Tevens mogen wij gebruik maken van de speelzaal waar kinderen lekker kunnen rennen, klimmen en klauteren. Peuterspelen heeft een eigen buitenruimte met een speelhuisje, glijbaan en zandbak.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met basisschool

Wij werken nauw samen met basisschool de Saenparel en zijn een IKC in ontwikkeling. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een warme overdracht van peuterspelen naar school.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Saenparel en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Saenparel!  

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Saenparel

Adres:
Herderinstraat 1
1502 ND Zaandam

06-36537116

LRKP:
322146574

Locatiemanager:
Nadine van Roode

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK