Home > Locaties > Peuterspelen De Spiegel

Welkom bij Peuterspelen De Spiegel in Zaandam

Peuterspelen is met twee groepen gevestigd in basisschool en onderdeel van een Breed Kindcentrum. Op deze locatie worden zowel kinderopvang als onderwijs aangeboden. De Spiegel is in een modern, ruim en kleurrijk pand gevestigd in de wijk Peldersveld in Zaandam. De locatie is goed te bereiken met zowel de auto, fiets als het openbaar vervoer.
Op de groepen zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een poppen- en huishoek, een bouw- en een leeshoek, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Onze buitenruimte is omheind en wij delen het speelgedeelte met het kinderdagverblijf. Er zijn verschillende klimtoestellen, een glijbaan en zandbak te vinden. Kortom een plek waar kinderen spelen, bewegen en hun energie goed kwijt kunnen.

Vanaf 2,5 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2,5 jaar mogen kinderen naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

groep 1:
Maandag van 13.00-17.00 uur, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 - 12.30 uur

groep 2:
Maandag en woensdag van 08.30-12.30 uur en dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur 

Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week. 

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen. Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht. Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met de basisschool

Peuterspelen en de basisschool werken nauw samen en zorgen voor een doorlopende leerlijn. Daarnaast worden wen- en speelmomenten ingepland, zodat uw kind deel kan nemen aan de schoolactiviteiten en daardoor rustig kan wennen aan het ‘naar school gaan’. De kinderen van Peuterspelen stromen in principe door naar basisschool de Spiegel. Er is daarnaast sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Spiegel. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Spiegel en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Spiegel!                               

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Peuterspelen De Spiegel

Adres:
Brikstraat 6
1503 BK Zaandam

088-0780582

LRKP:
745656092

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK