Home > Locaties > Peuterspelen De Waterlelie

Welkom bij Peuterspelen De Waterlelie in Zaandam

Peuterspelen De Waterlelie is gevestigd in de wijk Westerwatering en is gehuisvest in de buko van basis school het Eiland. De Waterlelie bestaat uit een groep kinderen van maximaal 15 peuters per dagdeel. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken: huishoek, denkhoek, taalhoek, kunsthoek. Er is een ruim aanbod van uitdagend spelmateriaal aanwezig. De peuters mogen zelf speelgoed pakken om mee te spelen. Bij het spelen en werken kunnen de kinderen kiezen uit verschillende activiteiten om het thema te verkennen. Peuterspelen De Waterlelie maakt gebruik van een omheind buitenterrein. De buitenruimte is vanuit de binnenruimte te bereiken. Op het buitenterrein bevindt zich een speelhuisje met een glijbaan en een zandbak.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en van 12.30 - 16.30 uur 
Kinderen komen een vaste combinatie van dagdelen.

I.v.m. corona hanteren wij een half uur breng- en haal tijd, zodat er niet meer dan 2 volwassenen in het halletje staan.

Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.  

Activiteiten 

We bieden de kinderen het VVE programma Piramide aan. Piramide stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra steun nodig hebben, krijgen speciale aandacht in de vorm van tutoring, taalstimulering en spel. Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan. Kinderen met een VVE indicatie zijn bij ons van harte welkom
De Waterlelie bestaat uit een zeer stabiel team van 3 pedagogische medewerkers die het vak al heel lang met elkaar uitoefenen, en worden aangevuld door stagiaires die de kneepjes van het vak van ons komen leren.

Samenwerking met de basisschool

We hebben een nauwe samenwerking met de basisscholen: Het eiland, Het Baken en De Rietvink. U kunt kiezen naar welke school uw kind naar door zal stromen na het peuterspelen. Naast gezamenlijke activiteiten met de drie scholen organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten met BSO De Paltrok om de doorstroom voor de peuters gemakkelijk te maken. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een  algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Waterlelie en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Waterlelie!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Waterlelie

Adres:
P.A. van Meverstraat 1
1507 XE Zaandam

088-0780692

LRKP:
574537193

Locatiemanager:
Yael Lindhout
Peuterspelen De Waterlelie Manager afbeelding

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK