Home > Locaties > Peuterspelen De Windroos

Welkom bij Peuterspelen De Windroos  in Zaandam

Peuterspelen De Windroos gevestigd in basisschool de Windroos en onderdeel van een integraal kindcentrum. Op deze locatie worden zowel kinderopvang als onderwijs aangeboden. De Windroos is gevestigd in de wijk Peldersveld in Zaandam. De locatie is goed te bereiken met zowel de auto, fiets als het openbaar vervoer. De ingang van het peuterspelen is aan de zijkant van de school, bereikbaar via de Pinasstraat.
Op de groepen zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een poppen- en huishoek, een bouw- en een leeshoek, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Onze buitenruimte is omheind en wij delen het speelgedeelte met de school. Er zijn verschillende speeltoestellen en -materialen te vinden. Kortom een plek waar kinderen spelen, bewegen en hun energie goed kwijt kunnen.

Vanaf 2 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2 jaar mogen kinderen in Poelenburg en Peldersveld naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

 • groep blauw:
  maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur
 • groep geel:
  Maandag en woensdag van 08.30-12.30 uur en dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur
 • groep rood:
  Maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30-12.30 uur.  
 • groep groen:
  Maandag en woensdag van 08.30-12.30 uur en dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur

Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week. 

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen. Op deze locatie werken wij met het VVE programma Kaleidoscoop. kinderen leren door middel van deze methode actief betrokken te zijn bij mensen, materialen, gebeurtenissen en ideeën. Kinderen krijgen een uitdagende leeromgeving aangeboden en staat de initiatief van kinderen centraal. Er wordt met een vast dagschema gewerkt. Door de vaste volgorde van activiteiten krijgen de kinderen een gevoel van controle over de gebeurtenissen en voelen zij zich vrij om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

Samenwerking met de basisschool

De kinderen van  Peuterspelen De Windroos stromen in principe door naar basisschool de Windroos. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Windroos. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Windroos en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Windroos!                                      

 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Windroos

Adres:
Galeistraat 2
1503 TJ Zaandam

088-0780687

LRKP:
169280196

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK