> > Peuterspelen Het Koraal-Beemdgras

Welkom bij Peuterspelen Het  Koraal-Beemdgras in Assendelft

Nieuw:

Op 26 augustus beginnen we met Peuterspelen Het Koraal-Beemdgras in in basisschool Het Koraal. 

Openingstijden

Maandag en woensdagmorgen van 8.30 tot 11.30 uur.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

In de peuterspelen groep zijn verschillende hoeken, zoals een huis-, lees- en een bouw/autohoek. We gebruiken de buitenruimte van de basisschoolKinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.

Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met basisschool

De kinderen van  Peuterspelen Het Koraal stromen in principe door naar basisschool Het Koraal. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar deze basisschool. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Het Koraal en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Het Koraal! 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen Het Koraal-Beemdgras

Adres:
Beemdgras 3
1567 MM Assendelft

Locatiemanager:
Sadora Segers

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download pedagogische werkwijze