Home > Locaties > Peuterspelen Het Zaanplein

Welkom bij Peuterspelen Het Zaanplein in Zaandam

Peuterspelen Het Zaanplein is gevestigd in het splinternieuwe IKC Het Zaanplein. Hierin vinden jullie peuterspelen, de basisschool én de buitenschoolse opvang. Allemaal werken ze samen om voor de kinderen van 0 - 13 jaar één doorgaande lijn te realiseren. 

Vanaf 2 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2 jaar mogen kinderen in Poelenburg en Peldersveld naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

Ochtend: 8.15-12.15 uur
Middag: 13.00-17.00 uur

Activiteiten

Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Startblokken. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.                         

Samenwerking met basisschool

De kinderen van Peuterspelen Het Zaanplein stromen in principe door naar basisschool Het Zaanplein. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen. PeuterTuin biedt het peuterspelen aan in nauwe samenspraak met de basisscholen van Agora, waarmee we Integrale Kindcentra (IKC's) ontwikkelen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Het Zaanplein en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Het Zaanplein!    

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen Het Zaanplein

Adres:
Lijns Tewisz Roggeplein 1
1502 VL Zaandam

088-0780695

LRKP:
306798591

Locatiemanager:
Nadine van Roode

Openingstijden:
08.30 - 12.30

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze