Home > Locaties > Peuterspelen Kleurenpracht

Welkom bij Peuterspelen Kleurenpracht in Zaandam

Peuterspelen Kleurenpracht is gevestigd in basisschool Kleurenpracht aan de Klipperstraat, in de gezellige wijk Peldersveld in Zaandam. De locatie grenst aan het mooie Darwinpark en is op loopafstand van de kinderboerderij. De locatie is goed te bereiken vanaf de uitvalswegen richting Zaandam en het openbaar vervoer.
Peuterspelen Kleurenpracht is gevestigd in één van de groepsruimte in Basisschool Kleurenpracht. Deze ruimte bevindt zich naast het kleutergebouw. In de groepsruimte zijn verschillende speelhoeken gecreëerd, zoals een  huis-, bouw- en leeshoek. Peuterspelen Kleurenpracht deelt het schoolplein met Basisschool Kleurenpracht. Op het schoolplein bevindt zich een speelhuisje, een wip en een zandbak.

Vanaf 2 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2 jaar mogen kinderen in Poelenburg en Peldersveld naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

groep 1:
maandag, dinsdag en woensdag van 08.30 - 12.30 uur en donderdag van 13.00 - 17.00 uur
groep 2:
maandag en dinsdag van 13.00 - 17.00 uur en donderdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur

Activiteiten

Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.                         

Samenwerking met basisschool

De kinderen van Peuterspelen Kleurenpracht stromen in principe door naar basisschool Kleurenpracht. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Daarnaast is er sprake van een warme overdracht voor kinderen die doorstromen naar basisschool Kleurenpracht. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.
PeuterTuin biedt het peuterspelen aan in nauwe samenspraak met de basisscholen van Agora, waarmee we Integrale Kindcentra (IKC's) ontwikkelen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Kleurenpracht en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Kleurenpracht!    

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen Kleurenpracht

Adres:
Klipperstraat 4
1503 AM Zaandam

088-0780693

LRKP:
224833960

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK