Home > Locaties > Peuterspelen Paus Joannes

Welkom bij Peuterspelen Paus Joannes in Zaandam

Peuterspelen Paus Joannes is gevestigd in basisschool Paus Joannes aan de Weer. De kinderboerderij in het Darwinpark is op loopafstand van Paus Joannes. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer en de auto.
De groepsruimte is ruim opgezet met  diverse speelhoeken, zoals een huishoek, bouwhoek, themahoek en leeshoek. Doordat wij gebruik maken van de gymzaal op school geven wij wekelijks bewegingslessen aan de kinderen. Peuterspelen Paus Joannes heeft een eigen buitenruimte. Deze ruimte is omheind en is vanuit de groepsruimte bereikbaar. De buitenruimte heeft een glijbaan, zandbak en speelhuisje.

Vanaf 2,5 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2,5 jaar mogen kinderen naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

groep 1:
Maandag, dinsdag, woensdag van 08.30 - 12.30 uur en donderdag van 13.00 - 17.00 uur
groep 2:
Maandag en dinsdag van 13.00 - 17.00 uur en donderdag en vrijdag van 08.30-12.30 uur.
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week

Activiteiten

Wij werken op Peuterspelen Paus Joannes met de methode Startblokken, dit is een VVE programma. De methode Startblokken is kindgericht. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld. Startblokken speelt daarop in door kinderen te betrekken bij onderwerpen uit het alledaagse leven.
De medewerkers spelen intensief met de kinderen. Tijdens het spel en bij de activiteiten komt het thema steeds terug. Hierdoor wordt de algemene-, maar met name taalontwikkeling gestimuleerd.

Samenwerking met de basisschool

De kinderen van  Peuterspelen Paus Joannes stromen in principe door naar basisschool Paus Joannes. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. De peuterspelen locatie werkt nauw samen met basisschool Paus Joannes en is een Integraal kindercentrum in ontwikkeling.  Er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool de Paus Joannes. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school worden overgedragen. 

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Paus Joannes en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Paus Joannes!  

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Peuterspelen Paus Joannes

Adres:
De Weer 25
1504 AH Zaandam

088-0780690

LRKP:
180975420

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK