Peuterspelen 't Swaentje in Krommenie

Kinderopvang 't Swaentje in het kort:

  • Vast team van betrokken en lieve medewerkers die al jaren samenwerken.  
  • Ons motto: ieder kind is uniek, ieder kind mag zichzelf zijn.  
  • Mooie nieuwe eigen ruime, sfeervolle groep met uitdagende speelhoeken. 
  • “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Onze peuters leren door te proberen! 
  • Rennen, fietsen, klimmen, springen… Elke dag spelen wij een half uur buiten of zijn wij actief in de gymzaal.  
  • Veel aandacht voor sociale vaardigheden en motoriek van de peuters met behulp van onze Peuterspelen vriend Raaij de Kraaij 
  • VVE locatie: Voor- en Vroegschoolse Educatie stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren 
  • Peuterspelen ’t Swaentje is gevestigd in basisschool de Komeet Braillestraat Wij werken samen met basisscholen De Komeet, De Hoeksteen en De Overhaal. De hechte  samenwerking met de scholen maakt de stap naar de “grote” school een stuk makkelijker.  

Ik wil mijn kind inschrijven    

Home > Locaties > Peuterspelen 't Swaentje

Onze pedagogische experts

Tinteltuin medewerkers

Dagmar

Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk en mooi om te doen. Vooral bij peuters zie je dat ze een enorme groei doormaken. De kinderen komen graag even bij mij zitten om bijvoorbeeld een boekje te lezen, gezellig te kletsen of iets anders leuks te doen. Als kinderen aan het spelen zijn in de huishoek, bouwhoek of elders ga ik er graag even bijzitten om mee te spelen. Ook daag ik kinderen graag uit iets nieuws te proberen.

Tinteltuin medewerkers

Rosalie

De kinderen zien mij als een vrolijke, gezellige pedagogisch medewerker die altijd in is voor een grapje maar die ook voor elk individueel kind klaar staat! Elke dag word ik weer blij van alle vrolijke gezichtjes van de peuters. Hun puurheid werkt dan ook zó aanstekelijk, dat ik daar veel energie van krijg. Het werken met peuters is elke dag een feestje; samen ontdekken, samen bouwen, samen knutselen, samen lezen, samen zingen...

Tinteltuin medewerkers

Melissa

Ik word altijd enorm aangestoken door het enthousiasme van de kinderen en dat is precies wat het werken met hen zo enorm leuk maakt! De kinderen omschrijven mij als een vrolijke, enthousiaste maar vooral lieve pedagogisch medewerker. Ik laat de kinderen vrij en luister altijd naar wat zij nodig hebben.

Onze werkwijze

Activiteiten voor kinderen

We vinden het belangrijk dat onze activiteiten aansluiten bij de interesses en belangstelling van kinderen. Tegelijkertijd willen we ze uitdagen om hun grenzen te verleggen, hun mogelijkheden te leren kennen en kennis te maken met activiteiten of materialen die zij zelf misschien (nog) niet... Lees meer

Pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Speciale voorzieningen

IKC

X

Deze locatie is zich samen met de basisschool aan het ontwikkelen om een IKC te vormen. In een IKC wordt er geen onderscheid gemaakt tussen peuterspelen en het kinderdagverblijf en ook het onderwijs en de buitenschoolse opvang liggen in elkaars verlengde. Kinderen ervaren eenzelfde pedagogisch klimaat gedurende de hele dag, krijgen begeleiding van één team, dat zowel de talenten als de zorgen over de kinderen met elkaar deelt. Onderwerpen die op school worden behandeld, worden uitgebouwd en versterkt in de buitenschoolse opvang en andersom. Kinderen leren spelenderwijs. TintelTuin werkt samen met de schoolbesturen Agora (in Zaanstad) en AMOS en IN-Noord (in Amsterdam-Noord). 

Integraal Kind Centrum (IKC)
Klik voor info

VVE

X

Op deze locatie wordt gewerkt met een VVE-programma, bijvoorbeeld Kaleidoscoop, Piramide, Puk en Ko of Startblokken. Een VVE-programma is erop gericht onderwijsachterstanden bij jonge kinderen (vanaf circa 2,5 jaar) te voorkomen en waar nodig te bestrijden, door kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool. Er is veel aandacht voor zowel taalontwikkeling, motoriek, als sociale relaties en creativiteit. 
Het belangrijkste kenmerk is dat kinderen spelenderwijs leren doordat ze zelf actief betrokken zijn bij hun omgeving. Dit komt tot uiting in de inrichting van de ruimte, het dagschema, het activiteitenaanbod en de gehele werkwijze binnen het kinderdagverblijf. Wekelijks krijgen de kinderen een beredeneerd aanbod van diverse activiteiten, waardoor ze zich naar eigen behoefte en in eigen tempo kunnen ontwikkelen. Om dit te bepalen volgen we de kinderen met behulp van het kindvolgsysteem KIJK!, waarmee ook de doorgaande lijn met het basisonderwijs is geborgd. Op deze manier dragen we er zorg voor dat de kinderen een verrijkt aanbod krijgen en worden voorbereid op de overgang naar de basisschool.
Voor de ouders van de peutergroepen is er informatie die aansluit bij het aanbod op het kinderdagverblijf of de voorschool, zodat de kinderen ook thuis in hun ontwikkeling kunnen worden gestimuleerd. 

Vroeg- en Voorschoolse educatie locatie (VVE)
Klik voor info

Peuterspelen 't Swaentje in Krommenie

Ik wil mijn kind inschrijven

Gegevens

Adres:
Braillestraat 2
1561 JP Krommenie

088-0780681

LRKP:
350189079

Peuterspelen 't Swaentje Manager afbeelding

Gekoppelde scholen

De Hoeksteen
De Komeet
De Overhaal

Openingstijden:
8.30 - 12.30 uur

Locatiemanager:
Anouk Aafjes

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze