Home > Locaties > Peuterspelen Tamarinde

Welkom bij Peuterspelen Tamarinde in Zaandam

Peuterspelen Tamarinde is gevestigd in basisschool Tamarinde aan de Schaarsven. De kinderboerderij in het Darwinpark is op loopafstand. Peuterspelen Tamarinde is bereikbaar via de linker hoofdingang van Basisschool Tamarinde. De groepsruimte is verdeeld in verschillende hoeken,zoals een huishoek, autohoek/bouwhoek, leeshoek en thematafel. Doordat wij gebruik maken van de gymzaal op school geven wij wekelijks bewegingslessen aan de kinderen.
Peuterspelen Tamarinde heeft een eigen omheind speelterrein op het schoolplein van Basisschool Tamarinde. In de  buitenruimte bevindt zich een speelhuisje met glijbaan en een zandbak. De school en de BSO van TintelTuin maken ook gebruik van het speelplein.

Vanaf 2 jaar naar peuterspelen

Elk kind verdient een goede start op school. Peuterspelen zorgt voor een goede voorbereiding op school. Vanaf 2 jaar mogen kinderen in Poelenburg en Peldersveld naar peuterspelen. In deze film (nederlands), (turks) ziet u wat de kinderen bij peuterspelen doen. En waarom het zo belangrijk is voor uw kind.

Openingstijden

  • groep blauw:
    Maandag en vrijdag van 08.30-12.30 en dinsdag en donderdag van 13.00-17.00 uur 
  • groep groen:
    Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 08.30-12.30 uur
  • groep lichtblauw:
    Maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30-13.20 uur
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Piramide. Deze methode stimuleert kinderen in hun ontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren. Kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van taalontwikkeling, krijgen extra individuele aandacht.
Ouders worden betrokken bij het programma omdat zij gestimuleerd worden door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind tijdens het peuterspelen heeft gedaan.

Samenwerking met de basisschool

Wij werken nauw samen met basisschool Tamarinde en zijn een IKC in ontwikkeling. De kinderen van Peuterspelen Tamarinde stromen in principe door naar basisschool de Tamarinde. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Er is daarnaast sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool Tamarinde. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school worden overgedragen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Tamarinde en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Tamarinde!  

                             

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Peuterspelen Tamarinde

Adres:
Schaarsven 2
1504 AS Zaandam

088-0780612

LRKP:
873003032

Locatiemanager:
Marit Langedijk

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK