> > Peuterspelen Willibrord

Welkom bij Peuterspelen Willibrord in Zaandam


Peuterspelen Willibrord verhuist per 19 oktober 2020 naar IKC Het Zaanplein!

Peuterspelen Willibrord is gevestigd in de kleurrijke Rosmolenwijk in basisschool Willibrord. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, fiets en vanaf de uitvalswegen richting Zaandam centrum.
Peuterspelen heeft een eigen ruimte binnen de school, dicht bij de kleuterlokalen. Hierdoor maken de kinderen al kennis met de school en is de overgang naar school eenvoudig. De Peuterspelen groep is een gemoedelijke en gezellige groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De groepsruimte is verdeeld in verschillende leuke en uitdagende speelhoeken, zoals een huis-, bouw- en leeshoek. Wij maken gebruik van een aparte, omheinde buitenruimte De kinderen kunnen hier veilig buitenspelen, rennen en fietsen.

Openingstijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur
Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten tijdens de 11 vakantieweken die jaarlijks worden vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en 1 extra week (totaal 12 weken gesloten per jaar)

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Peuterspelen staat in het teken van samen spelen, samen delen en rekening houden met elkaar in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal en motoriek. Er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Op deze locatie werken wij met het VVE programma Startblokken. Deze methode stimuleert kinderen in hun taalontwikkeling door een combinatie van spelen, werken en leren.

Samenwerking met de basisschool

Wij werken nauw samen met basisschool Willibrord. Zo sluiten wij aan bij de schoolthema’s en is er is sprake van een warme overdracht van de kinderen die doorstromen naar basisschool Willibrord. Dat houdt in dat de ontwikkelingsgegevens van het kind in een persoonlijk overleg met de leerkracht van de school wordt overgedragen.
PeuterTuin biedt het peuterspelen aan in nauwe samenspraak met de basisscholen van Agora, waarmee we Integrale Kindcentra (IKC's) ontwikkelen.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

Ouders sluiten voor het Peuterspelen op deze locatie een overeenkomst met PeuterTuin. PeuterTuin is 100% onderdeel van TintelTuin. TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven.

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Willibrord en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen Willibrord!  

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen Willibrord

Adres:
Symon Claeszstraat 9
1502 VD Zaandam

06-40123322

LRKP:
218232238

Locatiemanager:
Nadine van Roode

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK