> > 't Swaentje dependance (BSO)

Welkom bij BSO 't Swaentje - dependance in Krommenie

Vanaf 7 januari 2019 start BSO ´t Swaentje voor de jongste kinderen een groep op RKBS De Hoeksteen. De groepsruimte wordt gedeeld met Peuterspelen. Naast deze groepsruimte zit een fantastische crearuimte voor de kinderen van de BSO. Daarnaast kunnen de kinderen gebruik maken van het grote speelplein en de speelzaal.

De groep heet ‘Kleine Zwaan’, heeft plaats voor 10 kinderen en is op dinsdag en donderdag open. Op schoolvrije dagen en in de vakantie is de opvang op de hoofdlocatie van BSO ´t Swaentje aan de Willem van Saendenstraat in Krommenie.

Activiteiten

BSO ’t Swaentje - dependance heeft een ruime eigen groepsruimte met verschillende speelhoeken zoals een gezellige leeshoek, een uitdagende bouwhoek, een themahoek en een huishoek. Aansluitend aan de groepsruimte is er voor de kinderen een prachtig atelier waarin zij naar hartenlust kunnen schilderen, kleien en knutselen met  een speciale krijtwand.

De BSO maakt gebruik van het schoolplein van de school met voetbaldoelen, een speeltoestel en een grote zandbak. Ook is er buiten-speelmateriaal aanwezig.

De BSO kan tevens gebruik maken van het speellokaal in de schooll.

Samenwerking met de basisschool

Onze locatie werkt nauw samen met RKBS De Hoeksteen.  Samen werken wij intensief samen aan de ontwikkeling van een Integraal Kind Centrum (IKC). Het pedagogisch klimaat, thema’s, activiteiten en feesten worden gezamenlijk afgestemd. Zo willen wij een plek bieden waar kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers betrokken zijn en zich thuis voelen. Een plek waar kinderen en pedagogisch medewerkers met plezier naar toe gaan en hun talenten optimaal kunnen benutten. In zo'n sfeer kunnen kinderen zich veilig voelen en leren zij respect te hebben voor elkaar, samen te werken en voor zichzelf op te komen.

Voorschoolse opvang

De VSO is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, ook voor kinderen van de bovenbouw. De VSO op woensdag blijft op de hoofdlocatie van BSO ´t Swaentje.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bel naar Kleine Zwaan en vraag naar de locatiemanager. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Kleine Zwaan. 

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Adres:
Braillestraat 2
1561 JP Krommenie

06 - 4064 1274

LRKP:
193038171

Locatiemanager:
Janneke Faber

Openingstijden:
tot 18.30 uur

Gekoppelde scholen

De Hoeksteen

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze