Welkom bij kinderdagverblijf Nieuwendam in Amsterdam-Noord

sfeer_142.jpg

Kinderdagverblijf Nieuwendam ligt tussen de bomen en het groen vlak achter het Buikslotermeerplein. Bij aankomst op het dagverblijf valt meteen de geweldig grote tuin op en de groenrijke omgeving waar het kinderdagverblijf zich bevindt. Onze eigen grote buitenruimte is zeer geschikt om kinderen optimaal van het buitengevoel te laten genieten. Gezelligheid en saamhorigheid zijn speerpunten op Nieuwendam en dat brengen we over op kinderen én ouders. Zo starten wij ’s morgens samen de dag en ’s middags sluiten wij samen af, organiseren wij gezamenlijke activiteiten en spelen de kinderen samen buiten.

Wij werken op kinderdagverblijf Nieuwendam met het VVE (vroeg- en voorschoolse educatie) programma Kaleidoscoop. is hierdoor een kinderdagverblijf met een extra aanbod vroeg- en voorschoolse educatie (VVE).

Kinderdagverblijf met voorschool
Naast de kinderdagverblijf baby- en peutergroep is er op Nieuwendam ook een voorschool groep. De voorschool is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Peuters van 2,5 tot 4 jaar kunnen hier samen spelend leren. De voorschool biedt een uitdagende leeromgeving in een veilig pedagogisch klimaat zodat kinderen een goede start kunnen maken op de basisschool. Het kind staat centraal en de activiteiten sluiten aan bij wat elk kind kan en nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Er is extra aandacht voor taal, maar daarnaast is er ook veel tijd voor vrij spelen, tekenen, zingen, spelletjes doen, en bewegen.

Voorschoolgroep Olifant is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45-11.45 uur geopend. Kinderen met VVE indicatie komen 12 uur (4 dagdelen) en kinderen zonder VVE indicatie komen 6 uur (2 dagdelen).
Op de peutergroep kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar met vve indicatie aanvullend kinderopvang afnemen.

Kinderdagverblijf Nieuwendam maakt onderdeel uit van IKC Buikslotermeer.