MeeleefGezinnen gezocht in Amsterdam!

MOC ’t Kabouterhuis is sinds kort betrokken bij het mooie werk van stichting MeeleefGezin, waarbij Meeleefgezinnen op vrijwillige basis opvang bieden aan jonge kinderen (0 tot 5 jaar) van ouders met psychische problemen.  Ze zijn nu hard op zoek naar mensen in Amsterdam die open staan voor de bijzondere opvang van deze kwetsbare kinderen.
Sinds enkele jaren is op diverse plekken in het land een programma opgezet waarbij MeeleefGezinnen - een stel of alleenstaande - een jong kind opvangen van ouders met psychische problemen. Op vrijwillige basis wordt in de thuissituatie van de MeeleefGezinnen een veilige en stabiele opvang geboden voor een dag per week en een weekend per maand. Zij geven op deze momenten het kind extra emotionele aandacht en ontlasten de ouders. Zo kunnen MeeleefGezinnen eraan bijdragen dat een kind zich goed blijft ontwikkelen en thuis kan blijven wonen.
Kijk op de landelijke website www.meeleefgezin.nl voor meer informatie over dit programma.
 
Samenwerking in Amsterdam
In Amsterdam is hiervoor een samenwerking ontstaan tussen stichting MeeleefGezin, Arkin/ GGZ inGeest en MOC ’t Kabouterhuis. Dit team van professionals zorgt voor een zorgvuldige match van vraaggezin en MeeleefGezin en het trainen en begeleiden van de MeeleefGezinnen.

Geef een jong kind (0 t/m 5 jaar) waarvan de ouder(s) psychische problemen hebben een steuntje in de rug. Een MeeleefGezin vangt een kind één dag per week en een weekend per maand op. Meld je aan of vraag om meer informatie bij Nienke Tamminga: n.tamminga@kabouterhuis.nl of bel 06-45940637.


 

Terug «

MeeleefGezinnen gezocht in Amsterdam!