Piet van der Gaag met pensioen

Vrijdag 1 maart gaat Piet van der Gaag, pedagogisch medewerker op KDV Johanna Margaretha in Amsterdam-Noord met pensioen. Bij zijn afscheid krijgt hij De Amsterdam Speld voor zijn verdiensten ‘als man in de kinderopvang’! De onderscheiding wordt opgespeld door wethouder Marjolein Moorman (portefeuille: onderwijs, inburgering, armoede & schuldhulp).

Piet is al bijna 38 jaar een begrip op KDV Johanna Margaretha, als een van de zeer weinige mannen in de kinderopvang. Hij heeft met veel enthousiasme, kennis en liefde gewerkt als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en daarmee heeft hij zelf een bijdrage geleverd aan een branche waar kinderen niet alleen worden ‘opgevangen’ naar een plek waar kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen.
Piet heeft met enorm veel kennis en passie het belang van de kinderen nooit uit het oog verloren: uiteindelijk gaat het erom dat kinderen zich vertrouwd en veilig voelen zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen. En dat met veel humor en veel donderjagen. Piet heeft vertrouwen in kinderen, geeft ze de ruimte om te ontdekken wat ze kunnen of nog niet kunnen en kan daar enthousiast over vertellen. Kinderen groeien dankzij Piet. En niet alleen de kinderen van zijn eigen groep, maar de kinderen van alle groepen, ze zijn allemaal gek op Piet. Daarnaast heeft Piet ook altijd het belang van het contact met de ouders/verzorgers voorop gesteld. Zij moeten met een gerust hart hun kostbaarste bezit bij Piet willen achterlaten en dat deden zij ook: als je in de Bloemenbuurt woont, dan gaat je kind niet naar Johanna Margaretha laat staan naar TintelTuin, maar naar Piet. Ouders vragen daar ook nadrukkelijk om als ze hun kind willen plaatsen. Veel ouders die nu hun kinderen bij Piet op de groep hebben zitten zaten vroeger zelf bij Piet!