TintelTuin heeft een nieuwe vorm voor haar babyopvang: de exclusieve babyopvang 0 – 1 jaar

Kinderen volgen in hun eigen ritme

TintelTuin heeft haar baby opvang verbeterd, om haar belofte: Veiligheid + Uitdaging = Groei voor  de baby’s nog beter waar te kunnen maken. We willen direct aansluiten bij de behoeften van de baby’s. We observeren zorgvuldig, en vervolgens scheppen we de voorwaarden zó dat ze het volgende stapje, hoe klein ook, kunnen maken. De nieuwe babygroepen zijn  zo ingericht dat we baby’s hierin maximaal en exclusief kunnen ondersteunen.

3 medewerkers op de groep

Op de exclusieve babygroepen werken drie medewerkers met negen baby’s van nul tot één jaar. In de deze babyopvang zijn wetenschappelijke inzichten over wat jonge kinderen in hun hersenontwikkeling nodig hebben heel concreet vertaald naar de inrichting en de werkwijze. Wij hanteren geen standaard dagschema maar wij volgen ieder kind in zijn unieke ritme. Er is veel aandacht voor de emotionele veiligheid, geborgenheid en de zorg en ontwikkeling van de baby.

In de buurt en beschikbaar zijn

Wij creëren rust voor de baby’s door beschikbaar en in de buurt te zijn van de baby’s. Wij voorzien in de behoefte van baby’s aan fysiek contact. Zo knuffelen wij bijvoorbeeld veel met baby’s zodat zij voelen wie wij zijn en laten we weten dat zij er mogen zijn. Ook doen we spelletjes waarbij de baby zijn lichaam beweegt en daardoor ontdekt en groeit. 

Eten en slapen naar behoefte

Wij kijken goed naar de signalen die baby’s geven als ze behoefte hebben aan voeding. Heeft een baby honger, dan bieden wij voeding aan. En heeft een baby genoeg gegeten, dan respecteren wij dit. Als baby’s moe zijn, dan pikken wij het signaal op en laten wij ze slapen.
De kleinste baby’s slapen in wiegjes op de groep, constant onder toezicht, waardoor wij goed kunnen reageren op de korte hazenslaapjes van kleine kinderen. Op de baby-slaapkamer hebben wij rood licht dat continue brandt en zo het inslapen bevordert.

Baby vriendelijke inrichting

De groep heeft een warm kleed en grote speelmatten waar de kinderen veilig kunnen liggen en waarbij genoeg ruimte is voor pedagogisch medewerkers om bij de baby’s te zitten, te liggen en samen te spelen. De meubels van deze groep zijn voornamelijk laag bij de grond zodat wij altijd dicht bij de baby’s zijn en zij zelf kunnen bepalen om bij ons te komen en weg te gaan. We geven zoveel mogelijk gehoor aan de behoefte van baby’s om gedragen te worden en gebruiken hier o.a. draagzakken voor.