Pedagogisch medewerker

Mogelijkheden bij TintelTuin

Pedagogisch medewerker worden bij TintelTuin? Bekijk hier de volgende mogelijkheden.

Kwalificatie eisen pedagogisch medewerker

Wil je graag weer aan de slag als pedagogisch medewerker en twijfel je of je diploma kwalificeert? Of wil je weten of je voldoet aan de taaleis? Vul de diplonaam in en je weet het meteen: kinderopvang-werkt.nl/check-mijn-diploma

Met welke opleiding kun je pedagogisch medewerker worden? Er zijn verschillende routes, ze zijn hier beschreven.
 Op de website 'kinderopvang werkt, kinderopvang het mooiste werk van de wereld', vind je nog meer achtergrondinformatie over het werken in de kinderopvang. 

Selectieprocedure bij TintelTuin

Heb je een vacature gevonden die bij je past? Wij ontvangen graag jouw cv en een korte motivatie waarin je beschrijft waarom jij kiest voor TintelTuin en deze vacature.  De recruiters van de afdeling HRM verzorgen de werving & selectie van pedagogisch medewerkers. Zij waarborgen de kwaliteit en professionaliteit van de gehele procedure, van selectie tot aanname. Heb jij gesolliciteerd bij TintelTuin, dan doorloop je de volgende stappen:

1. Screening brief en cv

De recruiters screenen je sollicitatie en kijken daarbij als eerste of jij voldoet aan de wettelijk vastgestelde kwalificatie-eisen voor pedagogisch medewerkers.  Verder wordt er gekeken of je voldoet aan de wensen/eisen specifiek aan de betreffende vacature. Voldoe je daaraan en heb je een motivatie meegestuurd, dan volgt stap 2.

2. Korte telefonische intake

De recruiters nemen telefonisch contact op om telefonisch kennis te maken en enkele aanvullende vragen te stellen. Zo mogelijk wordt er direct een gesprek ingepland met een locatiemanager op de betreffende kinderopvanglocatie, of je gegevens worden doorgestuurd, waarop de locatiemanager zelf contact opneemt om een gesprek te plannen.

3. Sollicitatiegesprek

Tijdens het sollicitatiegesprek maak je kennis met de locatiemanager en wordt van beide kanten beoordeeld of jij geschikt bent voor de vacature waarop je hebt gesolliciteerd.  De locatiemanager stelt vragen waarmee ze onderzoekt of jij past bij TintelTuin, bij de locatie/het team en of je voldoet aan de praktische vereisten. Uiteraard kan zij ook al jouw vragen beantwoorden. Is er een match? Door naar stap 4.

4. Meedraaien op de groep

Om echt een goed beeld te krijgen van jouw functioneren als pedagogisch medewerker, ga je een paar uur meedraaien op de groep. Voor jou is dit de kans om kennis te maken met de kinderen, het team waarin je komt te werken en het beleid van TintelTuin. Het team krijgt een indruk van hoe jij te werk gaat. Als ook dit van beide kanten goed bevalt, dan kunnen we door naar stap 5.

5. In dienst van TintelTuin

De recruiters nemen contact met je op om enkele arbeidsvoorwaardelijke zaken te bespreken en we winnen een referentie in bij een voormalig leidinggevende.  De personeelsadministratie ontvangt graag jouw diploma’s en gegevens. Dan is het tijd om het contract te tekenen: welkom bij TintelTuin!

Heb je verdere vragen over het sollicitatieproces? Neem contact met ons op via 020 4939334 of 06 36253099, of mail naar werkenbij@tinteltuin.nl.

Bereid je voor!

Voordat je komt solliciteren gaan we ervan uit dat je je goed voorbereid hebt.
Dit kan door o.a.: