Home > Locaties > De Kweekvijver (BSO)

Welkom bij BSO De Kweekvijver in Oostzaan

Buitenschoolse opvang De Kweekvijver is gevestigd in basisschool De Kweekvijver. Deze school ligt centraal in de wijk. We maken gebruik van een speellokaal dat we delen met de peuterspelengroep, en van een eigen lokaal in het bijgebouw naast de school. In dit lokaal worden de oudste kinderen opgevangen. De kinderen spelen op het aangrenzende buitenspeelterrein van school. Dit terrein is helemaal omheind. Er staat een zandbak en verschillende speeltoestellen. Tevens hebben we rijdend materiaal en spullen voor in de zandbak, maar ook hoepels en ballen. Het speelplein is ruim en er is plek om lekker een potje te voetballen of andere balspelletjes te doen.

BSO De Kweekvijver wordt 41 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties. Er is wel vakantieopvang op BSO Het Luchtkasteel. Het vakantieprogramma is te vinden door te klikken op de groene activiteitenbutton op de locatiepagina van BSO Het Luchtkasteel.  
Er is ook voorschoolse opvang op BSO Het Luchtkasteel, deze is open van 7.15 tot 8.30 uur. De kinderen worden naar de basisschool gebracht.

Activiteiten

De kinderen kunnen uit school kiezen uit verschillende activiteiten en materialen. Elke middag is er een activiteiten programma beschikbaar dat elke dag een andere competentie benadrukt. We stimuleren alle activiteiten, maar kinderen kunnen ook zelf kiezen wat ze willen doen er zijn veel materialen beschikbaar. Zoals knutselmateriaal en bewegingsmateriaal. Maar ook computers etc. We hebben ook veel spelletjes. De groepen hebben meerdere hoeken, zoals een bouwhoek en een huishoek. Onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers maken de kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Tevens worden ze  uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!
Naast de activiteiten op de locatie bieden we sinds 2016 twee extra activiteiten aan die jaarlijks terug keren voor alle BSO kinderen. Dit is het jaarlijkse BSO kamp voor kinderen van 8 jaar en ouder, en de jaarlijkse musical met uitvoering in 'De Kunstgreep' voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.

Samenwerking met de basisschool

De kinderen van  BSO De Kweekvijver zitten op basisschool De Kweekvijver. Het pedagogisch klimaat, thema's, en activiteiten worden zoveel mogelijk met deze basisschool afgestemd.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over onze buitenschoolse opvang? Bel naar De Kweekvijver. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op BSO De Kweekvijver!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Activiteiten

Bekijk de activiteiten

Gegevens

Adres:
Paling 2
1511 LK Oostzaan

088-0780456

LRKP:
752612876

Locatiemanager:
Maaike van Egdom
De Kweekvijver (BSO) Manager afbeelding

Openingstijden:
tot 18:30

Gekoppelde scholen

De Kweekvijver
De Noorderschool

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK