Home > Locaties > Peuterspelen De Korenaar

Welkom bij Peuterspelen De Korenaar in Oostzaan

Peuterspelen De Korenaar is gevestigd in basisschool De Korenaar, een basisschool centraal gelegen in de wijk, makkelijk bereikbaar met zowel de fiets als de auto en voldoende parkeergelegenheid. We maken gebruik van een klaslokaal dat we delen met de school en de BSO. We bieden activiteiten aan in samenwerking met het onderwijs: zo vieren wij feesten zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen etc samen. We hebben verschillende materialen zoals boekjes, muziekmateriaal, grof en fijn- motorisch materiaal en knutselmateriaal.
We maken gebruik van ons eigen aangrenzende buitenspeelterrein. Dit terrein is helemaal omheind. Er staat een zandbak op en een schuur, waar ons eigen speelmateriaal in zit. Zoals rijdend materiaal en spullen voor in de zandbak, maar ook hoepels en ballen.
Een tweede groep is gevestigd in kinderdagverblijf Het Luchtkasteel (opgeven voor deze groep gaat in de ouderportaal via Kinderdagverblijf Het Luchtkasteel).

Openingstijden

  • Van de groep op De Korenaar:
    Woensdag- en vrijdagochtend van 8.45 - 12.45 uur.
  • Van de groep op KDV Het Luchtkasteel: 
    Maandag, dinsdag en donderdag van 08.45 - 12.45 uur.

Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. In de peuterspeelgroep maken zij, onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren samen spelen, samen delen, rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal- en motoriek: er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

Samenwerking met de basisschool

De kinderen van Peuterspelen De Korenaar stromen door naar basisschool De Korenaar. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd. Agora – Stichting voor Primair Bijzonder Onderwijs in de Zaanstreek, waar basisschool De Korenaar onder valt, en kinderopvangorganisatie TintelTuin gaan ervoor zorgen, dat opvang en onderwijs goed op elkaar aansluiten. Zij werken samen om, binnen een aantal jaren, scholen om te vormen naar Integrale Kind Centra (IKC's). Hierin wordt uiteindelijk het onderscheid tussen de opvang en de school opgeheven.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar De Korenaar. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Korenaar!

Ik wil mijn kind inschrijven     Ik wil een rondleiding aanvragen

Gegevens

Peuterspelen De Korenaar

Adres:
Dokter de Boerstraat 42
1511 VH Oostzaan

088-0780452

LRKP:
171705968

Locatiemanager:
Maaike van Egdom
Peuterspelen De Korenaar Manager afbeelding

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze

KlantOK