Home > Locaties > Peuterspelen De Kweekvijver

Peuterspelen De Kweekvijver in Oostzaan

De peuteropvang bevindt zich in het gebouw van basisschool De Kweekvijver. Peuterspelen De Kweekvijver is bereikbaar via het schoolplein. Het is een ruime groepsruimte die verdeeld is in verschillende hoeken, zoals een huishoek, bouwhoek, leeshoek en thematafel. Peuterspelen de Kweekvijver heeft een eigen speelterrein op het schoolplein van de Basisschool de Kweekvijver aangrenzend aan het peuterspeellokaal. In de buitenruimte bevindt zich een klimhuisje met glijbaan en een zandbak. Ook beschikken wij over een eigen schuur met fietsen en overig buiten-speelmateriaal.

Openingstijden

De gehele week (maandag tot vrijdag) van 08.45 - 12.45 uur.

Peuterspelen wordt 40 weken per jaar aangeboden, en is gesloten in schoolvakanties en gedurende 1 extra week.

Activiteiten

De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. In de peuterspeelgroep maken zij, onder begeleiding van de eigen pedagogisch medewerkers, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze leren samen spelen, samen delen, rekening houden met elkaar, in een veilige en vertrouwde omgeving. Er is aandacht voor sociale relaties, taal- en motoriek: er wordt aan de kinderen voorgelezen en ze worden uitgedaagd om spelletjes te spelen, samen te zingen, te knutselen en uiteraard ook buiten te spelen!

Samenwerking met de basisschool

De kinderen van Peuterspelen De Kweekvijver stromen o.a. door naar basisschool De Kweekvijver. Het pedagogisch klimaat, thema's, activiteiten en feesten worden met deze basisschool afgestemd.

Pedagogisch beleid en pedagogische werkwijze 

TintelTuin hanteert een algemeen pedagogisch beleid. In de pedagogische werkwijze (zie onder downloads op deze pagina) wordt voor een aantal onderdelen specifiek voor deze locatie een nadere invulling gegeven. 

Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze informatie en wilt u meer weten over peuterspelen? Bel naar Peuterspelen De Kweekvijver. Als u wilt, kunt u meteen een afspraak maken voor een rondleiding. Graag tot ziens op Peuterspelen De Kweekvijver!

 

Ik wil mijn kind inschrijven    

Gegevens

Adres:
Paling 2
1511 LK Oostzaan

088-0780458

LRKP:
121825383

Locatiemanager:
Maaike van Egdom

Openingstijden:
8.30 - 14.00

Speciale voorzieningen

Downloads

> Download inspectierapport

> Download pedagogische werkwijze